Reactionair rechts lobbyt bij VN voor exclusiviteit van traditioneel gezin

Reactionaire religieuze organisaties lobbyen reeds jaren achter de schermen bij de VN tegen progressieve interpretaties van concepten als ‘gezin’ en ‘huwelijk’ en boekten met deze tactische aanpak de afgelopen jaren meerdere successen, vooral in het afblokken van elk modern beleid door de VN.

Meer mensen dan voorheen stemden in 2016 wereldwijd op politieke partijen die er een extreem conservatieve interpretatie op na houden van wat ‘gezin’ en ‘huwelijk’ mag betekenen. Dat staat in sterk contrast met het beleid in landen waar het homohuwelijk werd gelegaliseerd en waar de rechten van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en interseksuelen (LHBTI) werden verbeterd.

Ook in 2017 zullen reactionaire religieuze organisaties strijden tegen een moderne interpretatie van de termen ‘huwelijk’ en ‘gezin’, zoals die verankerd zijn in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Deze religieuze groepen doen dat bijna nooit openlijk maar lobbyen daarentegen zeer actief achter de schermen. Hun succes meten zij vooral op basis van de mate waarin ze progressief beleid kunnen afblokken.

De twee meest actieve en succesvolle reactionaire organisaties op dit vlak zijn het World Congress of Families (WCF), dat al lange tijd banden onderhoudt met Afrikaanse, Russische en Oost-Europese regeringen, en met conservatieve politici, en de joods-christelijke Alliance Defending Freedom (ADF). De ADF wist diverse successen te behalen in internationale rechtszaken. Beide organisaties hebben een erkende ‘raadgevende’ status bij de VN, een status die ze zelf zien als de sleutel tot hun succes.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be