Reactie op ´Politiek-correcte knuffel-cultureelmarxisten´ van KRK, 16 januari

[Zowel “politieke correctheid” als “cultureel marxisme” zijn namelijk termen die je in iedere serieuze discussie direct diskwalificeren.]

Mag ik daar respectvol over van mening verschillen? Ik vind het nl erg doctrinair, en snap het punt eigenlijk niet; eerlijk gezegd.

In mijn reacties heb ik mijn definitie van deze begrippen gegeven: ´het overhevelen van aandacht en actiebereidheid van economisch socialisme naar de knuffelonderwerpen´.  De term heb ik inderdaad geleend van alt -right, maar duidelijk geherdefinieerd (ik was niet eens op de hoogte van de oorsprong van die begrippen, en heb dié fout erkend, sorry!).

Diskwalificeren met logische argumenten is prima, maar ik krijg slechts ´guilty by association´ en een verkapte godwin, beide geen inhoudelijke argumenten; het is een soort ´ga je schamen´.  Is er echt maar één manier om links te zijn?  Ik beweer helemaal niet de wijsheid in pacht te hebben, maar dat is toch geen debat?

Ik sta overigens wél helemaal achter de realistische en genuanceerde uitspraken van Lilian Marijnissen! En volgens mij zegt ze dat heus niet om stemmen te trekken. Wat is er niet waar aan wat ze zegt? Het is toch mooi als een zeer gevaarlijke oorlog met Rusland wordt voorkomen en dat het TTIP verdrag niet doorgaat?  Omdat Trump en Poetin zo fout zijn?  Sorry maar dat is toch geen argument? (want ja, dat is volgens mij slechts demoniseren en blind najagen van ideologische politieke correctheid).  Wat zie ik hier over het hoofd?

De wereld is in ernstige crisis. Ook binnen links is er diversiteit, maar ook verwarring.  We hoeven het niet altijd eens te zijn, maar als WIJ onderling niet meer van gedachten kunnen wisselen, daar word ik niet erg optimistisch van.

1 gedachte over “Reactie op ´Politiek-correcte knuffel-cultureelmarxisten´ van KRK, 16 januari”

  1. Pingback: Socialistisch verpakt fascisme is ook fascisme | Krapuul

Reacties zijn gesloten.