Ranzigheid kent grenzen

Ranzigheid kent een limiet. Daarna verwordt het tot perversiteit en banaliteit en daarna wordt het gewoonweg misdadig.
Dat is het geval bij een omroep die – naast andere media in dit land – er een core business van gemaakt heeft het klimaat van haat, geweld, minachting jegens en verdachtmaking van ‘de ander’ te verspreiden.
Of het nou gaat om ‘Griekenland’, ‘Oekraïne’, moslims of vluchtelingen die geframed worden als zijnde de oorzaak van een door extreem-rechtse politici (Plus degenen die op de sentimenten van xenofobie en haat denken te kunnen meeliften. Moet ik als voorbeeld de fanboy van fascistische haatblogs nog even voor het voetlicht halen of volstaat dit?) veroorzaakt huizentekort.
Met als voorlopig nieuw dieptepunt de moord op een 42-jarige aanstaande grootvader.

En nee, ik heb het deze keer niet over de ‘maatschappelijk betrokken en verschillige VARA’ of de hufteromroep POWNed die net zo hard meedoen aan het creëren van dat klimaat waar ik het over heb, maar over de NOS.
Je moet toch wel van het aller-, allerlaagste soort zijn als je tracht een volkomen door verdriet overmande familie van iemand die vermoord is in te zetten om je eigen jarenlange misdadige straatje van framing en propaganda schoon te wassen.
Ik heb er gewoon geen woorden voor. Behalve dat ranzigheid ooit op zeker moment overgaat in misdadigheid. En dat is hier absoluut het geval.