Racistische provocateur Sarrazin kan uit de SPD worden gezet

Een arbitragecommissie van de SPD heeft beslist dat de racistische provocateur Thilo Sarrazin uit de partij mag worden gezet. Het besluit is nog niet definitief, Sarrazin kan (en zál) in beroep gaan.

Sarrazin – in het verleden financieel senator voor de SPD in Berlijn – is de partij al jarenlang een blok aan het been. In 2010 kwam zijn positie onder druk te staan toen hij het boek Deutschland schafft sich ab (Duitsland heft zich op) publiceerde. Daarin betoogt Sarrazin dat het Duitse migratiebeleid mislukt is. Dat was nog daar aan toe, maar toen Sarrazin als klap op de vuurpijl ging betogen dat er een verband is tussen intelligentie en etnische herkomst had men het binnen de SPD wel gezien met de racistische fantast.

Pogingen hem te royeren liepen echter op niets uit. In december besloot de partijleiding een nieuwe poging te wagen. Directe aanleiding was de publicatie van Sarrazin’s nieuwe boek, waarin hij betoogt dat moslims een gevaar vormen voor de maatschappij.

Uiteraard heeft deze cryptofascist niks te zoeken binnen een sociaaldemocratische partij. De AfD heeft inmiddels gezegd dat Sarrazin van harte welkom is in de gelederen van die partij.

Bron: Spiegel Online

Uitgelichte afbeelding: Von Lesekreis – Eigenes Werk, CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=31949930