QAnon-sjamaan verdwijnt mogelijk voor 28 jaar achter de tralies

‘QAnon-sjamaan’ Jake Angeli (echte naam Jacob Chansley) is in afwachting van zijn proces vervoerd naar Washington DC. De met buffelhoorns en dierenvellen uitgedoste Angeli liep voorop bij de bestorming van het Capitool op 6 januari. Als hij schuldig wordt bevonden draait hij waarschijnlijk voor 28 jaar de bak in.

We hoeven uiteraard geen medelijden te hebben met Angeli – good riddance – maar het is op zijn minst opmerkelijk te noemen dat de échte brandstichters er zonder kleerscheuren vanaf lijken te komen. Trump is inmiddels aan het golfen in Florida en het Congres zit vol met ophitsers die stuk voor stuk 1000x erger zijn dan de inmiddels wereldberoemde sjamaan.

Angeli’s advocaat had Trump gevraagd zijn cliënt gratie te verlenen, maar die had het te druk met het pardonneren van zijn maffiamaatjes om aandacht te besteden aan voetvolk als Angeli.

In Nederland spelen zich inmiddels dezelfde taferelen af. Het niet bijster snuggere kanonnenvoer dat eerder deze week huishield in Eindhoven en Amsterdam verdwijnt voor maanden achter de tralies of wordt kaalgeplukt, terwijl brandstichters Wilders, Baudet en Van Haga met een uitgestreken smoel voor de camera verschijnen om hun gespeelde afschuw uit te spreken.

Uitgelichte afbeelding: Photo by little plant on Unsplash