16 gedachten over “PVV- en wilde zwijnen in conflict”

 1. anders is het te gevaarlijk 130 te rijden , en auto’s gaan voor beessies ,,,,

 2. @1: er is daar in de verste verte geen weg waar je 130 mag rijden. De verkeersveiligheid is een onzinargument dat bovendien op te lossen is met wat borden.
  Het is wel af en toe schrikken voor bv kinderen als ze in een woonwijk ineens oog in oog staan met een ENORM wild zwijn.

 3. Mag ik vragen of de SP-gedeputeerde ook de schade van de boeren gaat betalen? Die zwijntjes krijgen honger en dan gaan ze naar boerenland. Daar staat lekkere mais, bieten en eventueel asperges en aardbeien. De vervolgvraag is als de landbouwschade wordt vergoed, met wiens geld dat gebeurd? Daar mag de belastingbetaler weer voor gaan bloeden natuurlijk.
  Erg makkelijk die politiek: ” Spending other people’s money”

 4. Laat wel weer zien dat de NL boer verwend is en weer haar zin krijgt. Brabant waar de meeste Megaboeren vandaan komen, de klootzakken en Hereboer 2.0, willen niet eens een HEKJE om hun land heenzetten. Overal doen ze dat wel.. behalve in Nederland. Daar zit elke koe op de sociale dienst, elke Vissersboot in de WAO en elk Varken op de AOW tenzij hij in het wild leeft dan krijgt hij de doodstraf.

  Maar nee ze doen alweer zielig.

 5. @3
  Je kan ook als Boer wat maatregelen nemen zoals een HEK plaatsen, op je pad, of een sloot om he land. Maar nee, zielig doen bij de regering voor al die AOW’ers in je stal is makkelijker natuurlijk.

 6. @3 Bijvoorbeeld, als je al sloten hebt, een wildrooster plaatsen op het pad naar je LAND toe. Het is toch verdomme geen rocketscience. De boeren in NL zijn verwend en zijn de lessen van hun grootmoeders en vaders vergeten. Zoals vogel verschrikkers, eieren rapen van ganzen (om de populatie niet uit de klauw te laten lopen) en bijen te respecteren in plaats van uit te moorden (Waarna ze een onderzoeker betalen om een onderzoek te faken in hun voordeel).

  Zonder bijen groeit jouw spul niet eens!

 7. Ik heb het voor rocketscientist Dehnus even opgezocht: een tweedehands hekje van 90 cm hoog kost per meter:
  1 meter gaas hekwerk compleet met alles erbij : 8,95 per meter

  Dat is via een site met tweedehands spullen. Dat zijn de inkoopkosten, dwz zonder transport en dan moet alles nog geplaatst worden. Nou samen even rekenen. Neem een gemiddeld akkertje van 6 hectare; dus 200 bij 300 meter. Dan kost dat 9000 Euro alleen aan materiaalkosten. Dat is voor slechts een akkertje.
  Laat daarom de jagers maar die zwijnen schieten. De jagers doen dat helemaal gratis in hun eigen tijd.

 8. Niks geen hekken , zwijnen hebben gewoon het recht om te gaan waar ze willen , moeten die boeren maar niet naast een natuurgebied gaan zitten , vroeger was het trouwens amperan een probleem , het is de schaalvergroting en het daarbij vernielen van de houtwallen die het beetje voedingsgebied wat er was voor de zwijnen vernield heeft ..

  Kan de PVV trouwens garanderen dat het doodschieten altijd effectief en verdoofd gebeurt , onverdoofd jagen kan toch niet gepropagandeerd worden door een partij die de onverdoofde slacht liet verbieden …

 9. Leuke discussie. Van de een moet de landbouwer hekken plaatsen, weer een ander roept dat zwijnen gewoon het recht hebben om te gaan en te vreten waar ze willen.
  Zouden jullie dat ook zeggen als het jullie eigen broodwinning was? Een akkerbouwer is voor zijn inkomen afhankelijk van hetgeen hij/zij kan oogsten. Oeps! Wat zeg ik nou; jullie uitkering wordt natuurlijk netjes op tijd overgemaakt. Daar zijn die belasting-betalende boeren natuurlijk wel goed voor.

 10. Er is daar vrijwel geen bouwland, alleen zand, heide, bos en weiland. Dat beetje bouwland dat er is is eenvoudig af te rasteren. En niet voor die woekerprijzen van “meer vrijheid” maar voor een krappe 2 euro per meter.

 11. Ik eet lekker mijn varkensschnitzeltjes. En met mij miljoenen Nederlanders. Alleen omdat er wild voor staat, zouden de beesten niet mogen worden gedood. Onzin. Wild is mooi, ben ik voor. Maar het moet te wild (gek) worden.

 12. Nou, persoonlijk eet ik liever wild dan vlees dat opgepropt heeft gezeten in een fabriek. Maar verder vind ik ook dat dieren doodmaken alleen maar moet kunnen als je het dan ook op eet. Het heeft helemaal niks te maken met wild/niet-wild, afslachten omdat ze een enkeling in de weg zitten vind ik een beetje moordlustig.

 13. @10 Die boer krijgt hoogst waarschijnlijk meer subsidie dan 100 uitkeringstrekkers bij elkaar , waaronder van de EU , daar heeft het CDA in de jaren goed voor gezorgt …

 14. @10 wat hebben “onze uitkeringen” er mee te maken. Is dat een serieuze aanname? Want daarmee geef je aan dat je zelf niet erg snugger bent. Er zitten hier alle soorten mensen, met een uitkering, met een baan, ondernemers enz enz.
  Of was het alleen maar om gewoon mensen te beledigen? Ook behoorlijk stom.

  Mensen met een uitkering hebben niet het alleenrecht op fatsoen. Mij persoonlijk maakt het niet zoveel uit wat voor regering er is. Mij gaat het goed, ik ben zo arisch als de pest, dus mij persoonlijk foppen ze niet. Maar toch wens ik niet dat ons land geregeerd word door een stel fascisten. Daar zal ik me tegen blijven verzetten, niet voor mezelf, maar voor anderen. Dat heet fatsoen. Ik denk dat het wel te leren is, dus je bent nog niet helemaal verloren.

  Ow, en laat je niet foppen door die ene klagende boer in dat gebied. Ik ken geen boeren die niet klagen. Zoals alle ondernemers hebben ook boeren bepaalde risico’s die ze helemaal zelf zijn aangegaan.

Reacties zijn gesloten.