PVV-stemmer bedreigde Wilders

Never a dull moment met de PVV. Vanmiddag moest Dickie J, de man die een campagnebijeenkomst van de PVV binnenwandelde en daar doodgemoedereerd verklaarde gekomen te zijn om Geert Wilders een kopje kleiner te maken, voor de rechter verschijnen. Tot ieders verbazing verklaarde J. in de rechtszaal een groot fan van Wilders te zijn en altijd op de PVV te stemmen.

Dat Dickie een bijl(!) en twee messen bij zich had, daar moeten we vooral geen overhaaste conclusies uit trekken. Volgens J. behoren de messen tot de standaarduitrusting van Limburgse sportvissers. De bijl had hij bij zich om de grond vrij te maken voor wietplantjes.

J. werd op 9 maart van dit jaar opgepakt in Heerlen toen hij zich ophield bij de looproute van Wilders. Tegen een wijkagent verklaarde Dickie luchtig dat hij gekomen was om ‘het knikkerke’ van Wilders in te slaan. Toen de politie hem daarop fouilleerde trof men een bijl en enkele messen bij hem aan.

Volgens Dickie was het allemaal een grap: ,,Ik was wat aan het flauwekullen met die wijkagent. Zo van: ik kom om het knikkertje van Wilders in te slaan. Maar dat zou ik toch nooit doen, ik ben fan van Wilders. Het is mijn partij”. Uit psychologisch onderzoek blijkt dat Dickie ‘verstandelijk licht beperkt’ is, dus helemaal onwaarschijnlijk klinkt het verhaal niet eens.

Het OM kan er overigens de humor niet van inzien en eist 4 jaar gevangenisstraf tegen de Limburgse sportvisser. De uitspraak volgt op 4 juli.

Bron: de Stentor