PVV en SP willen regelmatig hetzelfde, alleen een huwelijk is uitgesloten

Was het gisteren de dag van Hernandez en Kortenoeven, en ook de dag dat het veel aangehaalde verkiezingsprogramma van de PVV verketterd werd op zijn stupiditeiten, mallotige uitspraken en dat zeker voor 50% onhaalbaar is volgens Wilders zelf, is het goed om nog eens te struinen door het programma, waarbij er voor Wilders geen breekpunten in zitten.

Uit onderstaande samenvatting op pag 25 blijkt dat Wim Kortenoeven wel heel erg gelijk had gisteren bij Frits Wester over “het Rechtse schip is een Links schip geworden”. Alleen op de punten hypotheekrenteaftrek en werkplicht bij bijstandsjongeren is het duidelijk rechts en past het uitstekend bij de VVD die middels Rutte werkplicht voor alle bijstandsgerechtigden wil invoeren en ook de HRA ongemoeid wil laten. Voor de rest kan Geert zo aanschuiven bij de keukentafel van Emile en gaan kwartetten. Ik durf zelfs te beweren dat in onderstaande een paar zeer onverwachts sociale uitgangspunten staan. Wat te denken van een rekenrente voor pensioenen van 4% aanhouden.

Sociale voorzieningen:
• Hoogte en duur WW ongewijzigd
• Kinderbijslag en kindgebonden budget voor maximaal 2 kinderen
• Geen verdere bezuinigingen op kinderopvang
• Niet tornen aan ontslagbescherming
• Ontslagvergoeding ongewijzigd
• Werkplicht voor bijstandsjongeren
• Uitkeringsfraude? Geweld tegen personeel sociale dienst? Nooit meer een
uitkering
• Altijd terugbetalen van een met fraude verkregen uitkering
• Een keer gebruik maken van schuldhulp-sanering is het maximum
• Afschaffen UWV, arbeidsmarkttaken naar de gemeente
• Geen bezuinigingen op de sociale werkplaatsen (WSW)
• Korten op ineffectieve reïntegratiesubsidies, behoudens voor de WSW-ers
• De Wajong blijft toegankelijk voor volledig duurzaam arbeidsongeschikten
• Strakker toezicht op de woningcorporaties
• De hypotheekrenteaftrek en de huurtoeslag handhaven
• Partneralimentatie hooguit vijf jaar
Ouderen:
• AOW-leeftijd blijft op 65 jaar. Keuze voor eerder of later met korting
of opslag
• Pensioenen gezond houden: hanteren van vaste rekenrente van 4 procent

 

gastbijdrage van Amstel

11 gedachten over “PVV en SP willen regelmatig hetzelfde, alleen een huwelijk is uitgesloten”

 1. Beste Gast,

  Het grote verschil tussen de twee partijen is dat bij de SP een maatschappijvisie achter haar programma zit. De PVV probeert slechts te scoren met populistische punten. Vanzelfsprekend zijn er dan overeenkomsten met iedere partij.

 2. Ik ben het eens met reactie #1. De PVV maakt gebruik van de emoties en tendens, terwijl de SP toch wel een duidelijke eigen visie lijkt te hebben.

 3. Speciaal voor Amstel het volgende die deze programma poging van PVV/Wilders volledig doet belichten:

  Ooit hadden de Noord-Koreanen opgemerkt dat de Amerikanen mooie auto’s maken. En dat ze pronken ermee.
  De Noord-Koreanen wouden hetzelfde doen en toen deden ze een mooie amerikaanse auto met hun eigen middelen volledig kopiëren.

  Het resultaat van deze Noord-Koreaanse model was verbluffend – van ongeveer 1 km afstand leek het een prima auto. Zodra je steeds dichterbij kwam kijken, bleken de portieren niet aan te sluiten, de naden ongelijk. Kortom alles stond redelijk scheef en het bleek dat de wielen maar een bout hadden en iemand had vergeten hele onderdelen van het motor te plaatsen. De stuurwiel kon je zomaar steeds links en rechts draaien naar je eigen zin, zonder dat veel gebeurde.

  Het is hetzelfde met de programma van PVV – alles wat stemmen kan opleveren wordt van SP gekopieerd zonder de ziel en bedoeling ervan. Die zitten vast in de programma van SP = de origineel dus.

  Wie wil een slechte kopie van het origineel kopen?
  Jij Amstel?

  Ga je gang en ga vooral rijden in deze PVV auto. Veel plezier.

 4. Een huwelijk met PVV is een huwelijk met een oplaadbare pop. Iemand zin in?

 5. #1 en #3 mee eens, maar je kan niet ontkennen dat dit gedeelte van het verkiezingsprogramma Sociaal en Links te noemen is. Daardoor is het bijzonder grappig maar ook beangstigend. PVV is een mallotenpartij die voor Volk en Vaderland vecht (Graus) en een groot aantal kiezers heeft die blind de Politieke Klaploper volgen en denken dat ze rechts stemmen maar in werkelijkheid stemmen op een partij met een programma wat alleen maar populistisch is en gemaakt om het Volk te behagen zonder verder enige visie of onderbouwing. Met het programma kan je alle kanten op en hoewel onwaarschijnlijk kan Wilders partij een rol spelen bij een kabinetsformatie over Links. Voor Wilders is niks een breekpunt en 2 jaar geleden heeft hij ook alle prietpraat ingeslikt tbv het gedoogwrak en zijn companen het arm op steken geleerd. Een gevaarlijke ontwikkeling die ik nog niet gestopt zie en ondanks blussen en scheurtjes binnen de PVV niet eens zoveel mensen de PVV de rug toekeren.

 6. “Een gevaarlijke ontwikkeling die ik nog niet gestopt zie en ondanks blussen en scheurtjes binnen de PVV niet eens zoveel mensen de PVV de rug toekeren.’

  Daarom noem ik de algemeen heersende xenofobie, discriminatie, PVV, Wilders sinds aantal jaren als Nationaal probleem die direct voortkomt uit stelselmatig voorstellen anderen, allochtonen en buitenlanders als minderwaardig. Daar kan je dus alles in Nederland ongestraft mee doen.

  Het is de kern va onze samenleving geworden waarop mensen als Bolkestein, Wilders en deze die in de laatste kabinet hebben ingezeten zeer handig op inspelen.

  Nu ff lekker het programma van SP kopiëren en als eigen voorstellen. Klaar. Gaan we straks lekker weer op allochtonen, buitenlanders bashen.

 7. #4 Als je de inleiding leest van Amstel dan begrijp je dat hij het kopieerwerk van de PVV aankaart
  hij heeft het niet voor niks over de uitspraak van Wim Kortenoeven over rechts schip wat een links schip is geworden. Misschien moet de SP wel een strategie bedenken om tijdens de verkiezingscampagne de PVV te benaderen en de keizers te wijzen op de gemeenschappelijke punten bij beide partijen. Stel dat dat gebeurd. Op wie stem jij dan? SP of PVV? Waarschijnlijk een retorische vraag. Maar op wie stemt de Henk en Ingrid die wel twijfelen en hun netwerk laten zien dat wat betreft het Volk de SP “net” even beter is?

  Onwaarschijnlijke methode? Niks is onwaarschijnlijk in de politiek. Ooit gedacht dat GroenLinks in de personen van Ineke van Gent(!) en Jolanda Sap in een kunduz-akkoord zou zitten samen met de VVD-leider en mislukt MP die mevr Sap overigens verketterde op het congres afgelopen zaterdag?

 8. Als je mij vraagt heb ik geen zin in kopieën. Ik ga altijd voor het origineel wat in dit geval overduidelijk de SP zou zijn.

  PVV/Wilders zijn niets dan een valse kopie aangedreven door verborgen agenda die nu wegens dezelfde draaispil makkelijk tegen de EU is en meteen na de verkiezingen op de traditionele Nederlandse activiteit zal doorgaan – oorlog tegen allochtonen, buitenlanders enz inclusief met alle macht van de staat die maar graag meewerkt wegens bovengnoemde redenen.

 9. Pvv heeft dezelfde methode gevolgd als de vorige keer. een paar dingen voor behoud van recht op sociale zekerheid om de mensen zand in de ogen te strooien. En uiteraard geen breekpunt meer. Voor het overige een heleboel asociale voorstellen. Iedereen die zich niet voegt naar (naar wat eigenlijk?) moet gestraft, de bak in of wegwezen. De agenda is extreem-rechts, daar verandert het aow standpunt niets aan. Als het zo uitkomt is dat binnen een uur weer van tafel. Nederland voor de pvv-er.

Reacties zijn gesloten.