PVV Rotterdam pleegt publiekelijk zelfmoord

Binnen de Rotterdamse afdeling van de PVV is de pleuris uitgebroken, met dank aan fractievoorzitter Maurice Meeuwissen. De partij moet op last van de rechter een door Meeuwissen ontslagen werknemer weer in dienst nemen. Ook heeft de gemeente de maandelijkse bijdrage van 6500 euro aan de partijfinanciering stopgezet.

Meeuwissen zette afgelopen juli twee fractiemedewerkers op straat. Een van hen heeft bij de rechter het ontslag met succes aangevochten. Meeuwissen moet de ontslagen medewerker weer in dienst nemen, op straffe van het betalen van een dwangsom van 100 euro per dag.

Om het feest compleet te maken heeft de gemeente in augustus de partijbijdrage van 6500 euro stopgezet. Meeuwissen heeft zichzelf om onnaspeurlijke redenen uit laten schrijven als voorzitter van de stichting Fractieondersteuning PVV Rotterdam. Helaas voor hem schrijven de regels voor dat tenminste één raadslid lid moet zijn van het stichtingsbestuur. Als gevolg daarvan kan Meeuwissen zijn nieuwe fractie-assistent niet uitbetalen. Niet geheel toevallig is die nieuwe assistent tevens de levenspartner van Meeuwissen.

Al eerder was duidelijk dat de verhoudingen binnen de afdeling volledig verziekt waren. Niemand kan met Meeuwissen door één deur en de fractievoorzitter haalt uitsluitend het nieuws met oliedomme, racistische opmerkingen die zelfs binnen de PVV alom gekromde tenen veroorzaken.Overigens is Meeuwissen al een tijdje niet gesignaleerd op het stadhuis. Het AD kon de fractievoorzitter niet bereiken voor commentaar.

Bron: AD