PVV-racist van Twitter geflikkerd

Ophef op de Twitters: de bekende Wilders-adept Gert Jan Mulder (@MulderDr) werd gisteren (permanent) van het  platform geschopt. De in Uruguay verblijvende Mulder is goed bevriend met Joost Niemöller en verwierf zich op Twitter en in de rioolrechtse blogosfeer enige faam als totaal gestoorde racist. Een paar jaar geleden kreeg Mulder de lachers op zijn hand door te solliciteren naar een kabinetspost in het eerste kabinet Wilders:

Nadat de benoeming tot Minister van Genocide afgeketst was, verdubbelde Mulder zijn activiteiten op sociale media. Na een kort uitstapje op het totaal mislukte nazi-platform gab.ai, keerde Mulder terug naar Twitter, waar hij door het PVV-contingent rond Niemöller en de al even gestoorde @ZilteBotte juichend binnen werd gehaald.

Twitter treedt over het algemeen niet écht hard op tegen racisten (al gaat het de laatste tijd iets beter), wat voor Mulder blijkbaar aanleiding was eens te kijken hoe ver hij kon gaan:

Dat bleek dus iets te ver te zijn:

Het gaat om een permanente ban, wat betekent dat we Mulder nooit weer terugzien op Twitter. Dan moet je het behoorlijk bont maken: Twitter begint meestal met een waarschuwing, gevolgd door het verwijderen van de aanstootgevende tweets. Daarna volgt een schorsing van maximaal een week. Pas in het uiterste geval en na meerdere schendingen van de huisregels van het platform volgt een permanente ban.

Uiteraard is Mulder maar een dwergje, vergeleken met PVV-kopstukken als Wilders, Beertema en Bosma, die ongehinderd haatbagger mogen verspreiden. Het tekent de hypocrisie van het platform: alleen tegen (relatief) klein grut wordt opgetreden, politici (denk ook aan Trump) blijven vrijwel altijd buiten schot. Wat onverlet laat dat Twitter sinds gisteren weer een stuk aangenamer is geworden.