PVV Purmerend zegt vertrouwen in raadslid op wegens té islamofoob

De PVV Purmerend heeft het vertrouwen in raadslid Nicole Moinat opgezegd. Op zich nauwelijks nog het vermelden waard – er wordt wekelijks wel ergens een raadslid van de PVV op straat gegooid – maar dit is een bijzonder geval. Moinat wordt namelijk uit de partij gezet omdat ze te islamofoob is.

In een persverklaring laat de PVV Purmerend weten dat er ‘een ernstig gebrek aan vertrouwen in Moinat’ is. Fractievoorzitter Soenjoto: “We willen politiek drijven[!]. Daar is een hechte fractie voor nodig. Een fractie die op één lijn zit”.

De fractie wil een dialoog aangaan met ‘mensen die van goede wille zijn’, ook al zijn dat moslims. Radicale moslims daarentegen moeten hard aangepakt worden: “Ook de gematigde islamitische gemeenschap die wel goed geïntegreerd is, ondervindt last van deze radicalen. Wellicht kunnen we samen tot een oplossing komen. Niet polariseren, maar een dialoog aangaan”.

Moinat is blijkbaar meer van de lijn “de enige goede moslim is een dode moslim”: “Onze koers is helaas niet de koers die mevrouw Moinat voor ogen heeft”.

Bron: Regio Purmerend