PVV Purmerend gooit het roer (misschien) om

De PVV Purmerend zegt voor een nieuwe koers te hebben gekozen. Of beter: één van de PVV’s in Purmerend zegt dat. Inmiddels kent de gemeente namelijk twee versies van Geert Wilders’ beweging voor Boze Burgers.

In december knalde de PVV in Purmerend met veel lawaai uit elkaar, met als gevolg dat de gemeenteraad nu twee fracties kent die zich beiden tooien met de naam PVV. De fractie onder leiding van Nicole Moinat zet de traditionele cryptofascistische koers voort, de andere, bemenst door het duo Soenjoto-Van Dongen, lijkt voor een wat meer genuanceerde benadering te kiezen.

In een interview met NH Nieuws zegt Rob van Dongen dat zijn fractie kiest voor een geheel andere koers.Gisteren ging Van Dongen in de raadszaal door het stof en bood hij zijn excuses aan voor beledigende opmerkingen die hij eerder in de raad gemaakt had.

Soenjoto op haar beurt zegt diep geraakt te zijn door een bezoek aan een azc. Voor haar reden een motie in te dienen voor een soepeler kinderpardon, al trok ze die motie vlak voor de raadsvergadering dan weer in.

Officieel heeft Wilders nog steeds geen partij gekozen – de Führer staat er om bekend beslissingen het liefst zo lang mogelijk uit te stellen – maar hij heeft wél hoogstpersoonlijk Moinat een plek op de lijst voor de provinciale verkiezingen gegeven. Naar wie Wilders’ voorkeur uitgaat lijkt dus vrij duidelijk.