PVV provoceert Turkije met Nederlandse belastingcenten

De PVV gaat weer Kamervragen stellen.  Deze keer naar aanleiding van de bomaanslag op 31 oktober 2010 in Istanboel. Alleen noemen deze botte krapulisten Istanboel Constantinopel.  De keuze voor deze naam  is opmerkelijk omdat de stad al sinds 1453 geen Constantinopel meer heet. Voor die tijd was de stad het centrum van het Oost-Romeinse rijk. Pure provocatie natuurlijk. De Turkse Ambassade heeft al aangegeven niet op de vragen in te zullen gaan.

8 gedachten over “PVV provoceert Turkije met Nederlandse belastingcenten”

 1. en dat gaat maar door, die onzinnige kamervragen! Wel van onze belastingcenten! Trouwens sinds wanneer interesseert de PVV iets dat over de grens is gebeurd? Of gaat dat alleen op als er niet door de PVV goedgekeurde landen in voorkomen?

 2. Dat Constantinopel meteen maar in 1453 herdoopt is is een quasi-historische mythe. De stad heeft in allerlei talen allerlei namen gehad in de loop der eeuwen, in de Byzantijnse tijd en in de Osmaanse.
  Istanbul komt van de Griekse uitdrukking “is tin polin” (εις την πολιν), “naar de stad”. De gangbare Turkse naam was Konstantiniyye, Istanbul werd pas formeel de naam toen het niet meer een hoofdstad was, tamelijk laat in de vorige eeuw.

  Hoe dan ook, de hele vraag ademt de sfeer van de wil tot provoceren van een NAVO-bondgenoot en (voormalig?) EU-kandidaat. Wie begint tegen minister Rosenthal met een vraag over Al-Quds ook wel soms genoemd Jeruzalem, dat door het zich noemende “Israelische” regime met behulp van het VS-imperialisme bezet wordt gehouden? Daar zou je lawaai over horen!

 3. Wie durft vragen te stellen over de geweldadige acties van “de zionistsiche Bezetter van Palestina ” in Al Quds (Jeruzalem) Tel Al-Rabi’ (Tel Aviv) en andere Palestijnse steden … 😮 Tofik niet, die is te aangepast 😥 😥

 4. Laten ze nu maar eens de kinderbijslag af schaven, elk jaar gaan er miljoenen naar Turkije, en niet naar Turkije alleen.

  En wij maar zwoegen onder de zware belasting druk.

 5. De PVV beledigt met de naam constantinopel natuurlijk wel even de Byzantijnen: Voor Constantinopel was het immers Byzantium… 💡

 6. istanbul , de mooiste stad ter wereld 😎
  ik hou van turkije (L) (I love turkey)
  Turkse mannen zijn aantrekkelijk en ze zijn heel sterk 😛

Reacties zijn gesloten.