PVV-programma is oproep tot geweld

Het verkiezingsprogramma van de PVV is een gevaarlijk en ronduit fascistisch pamflet. De tamme reactie vanuit de gevestigde media en het gebrek aan een krachtig tegengeluid geven het racisme alleen maar meer ruimte.
(….)
Het is de hoogste tijd dat het bagatelliseren en het weglachen plaats maakt voor het nuchter onder ogen zien van de feiten: Wilders’ antimoslim-agenda is serieus en gemeend, zijn partij voert de peilingen aan. Een deel van de achterban van deze partij heeft zich meermaals als knokploegen gedragen. In een plaats als Geldermalsen wisten zij door straatgeweld de komst van een azc te voorkomen. Met zijn oproep tot ‘verzet’ en met zijn ronduit fascistische programma gooit Wilders bewust olie op het vuur.

Een groot deel van de politiek is bovendien in Wilders’ richting opgeschoven, van Samsoms opmerking dat Marokkanen een ‘etnisch monopolie’ op ‘overlast’ hebben, tot Zijlstra die vindt dat mensen van buiten Europa geen recht moeten hebben op asiel en ‘per kerende post’ moeten worden ‘teruggestuurd’.

Hier lacherig over doen is volkomen misplaatst — dit zou aanleiding moeten zijn tot een explosie van woede. De strategie om Wilders te negeren heeft hem juist alle ruimte gegeven om de samenleving steeds verder te vergiftigen met zijn racisme. Het is de hoogste tijd om van koers te veranderen: we moeten zij aan zij staan met moslims en vluchtelingen en massaal de confrontatie aangaan met extreem-rechts en racisme.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: socialisme.nu

1 gedachte over “PVV-programma is oproep tot geweld”

  1. Pingback: Wilders zakt weg in de peilingen: SP profiteert | Krapuul

Reacties zijn gesloten.