PVV-kiezers de echte zielepieten van Nederland, vindt Elsevier

En dit bij monde van Afshin Ellian, die vanwege zijn PVV-standpunten zonder wetenschappelijke verdiensten van belang een professoraat kreeg toegeschoven in Leiden. De hooggeleerde verwijst naar een blad dat hij nog niet zo lang geleden als ultralinks vod had moeten aanmerken:

De Volkskrant had een mooi interview met een oud-schoolhoofd. Jan Gouw is 72 jaar oud en stemde altijd op linkse partijen, te weten de PSP en daarna GroenLinks. Er was geen vuiltje aan de lucht, hij kon moeiteloos als schoolhoofd functioneren. Maar er kwam een kentering: ‘Ja, ik ben vastgelopen in mijn streven naar een rechtvaardiger wereld. Veel linkse mensen lopen net als ik in een doolhof. Zij suggereren echter dat ze zich op de snelweg naar de beste toekomst bevinden.’ Gouw stemt nu op de PVV, de partij van Geert Wilders.

Jan Gouw, die is vastgelopen in zijn streven naar een betere wereld. Aan de vleugel: Jan Gouw.

Ellian, Elsevier en De Volkskrant weten natuurlijk donders goed dat PVV-standpunten het officiële standpunt van Nederland zijn, al jaren. Maar ter uiterste rechterzijde wil men graag zielig slachtoffer van linkse moslimterreur blijven spelen, dat is hun verdienmodel.