PVV-guldenrapport door Lombard Street Research zonde van het papier

De PVV, zeg Geert Wilders, wil het ultieme nationale gevoel weer terug en de gulden moet terug komen in Nederland! Weg met die euro! Geert heeft daarvoor een heusch onderzoeksbureau in de arm genomen. Alleen jammer dat dat bureau geen echt onafhankelijk, objectief bureau is. Het bureau staat bekent als euro-sceptisch. Dus wat is het rapport dat maandag is gepresenteerd? Juist, euro is niks en gulden is alles. Verbaast mij overigens dat Geert de dukaat niet terug wil, of zou dat zijn omdat die van verfoeide Italiaanse afkomst is?

Waarom verbaast het nou niemand dat dat rapport zo maar in het straatje past van Geert Wilders? Nou Geert (of zijn geldschieters) hebben het betaald dus bureau levert gewoon pasklaar rapport.

Enige deskundigen hebben er al een mening over gegeven, mijn conclusie is dan ook: zonde van het papier. Maar bureau kan weer vette declaraties indienen en Geert haalt de pers weer eens.

Diederik Samsom citeert blz. 10 uit het rapport:

Jan Kees de Jager gaat er echt niet slecht van slapen en vindt het prima dat er rapporten worden geschreven, maar wil niet terug naar de gulden. Wouter Koolmees (D66) noemt het een voodoo-economisch en rammelend rapport en compleet mislukt.

10 gedachten over “PVV-guldenrapport door Lombard Street Research zonde van het papier”

 1. Niet eens.
  Het onderzoek heeft wel degelijk waarde.
  Maar niet die waarde waar ik op had gehoopt.
  Zo is het uittreden niet te berekenen.
  Juiste opmerking van Diederik Samson.
  Alleen vergelijken met Zwitserland en Zweden is shoppen naar een zo groot mogelijk verschil.
  Verder wil ik bij sommige economische aanname s vraagtekens zetten.
  Maar dat alles wil niet zeggen dat alles in dit onderzoek gebaseerd is op drijfzand.

 2. Aangezien de euro wordt vergeleken met de gulden toen de gulden aan de D-mark was gekoppeld, slaat het nergens op om te beweren (zoals Lombard doet) dat Nederland net zo goed zonder Duitsland uit de Euro kan stappen.

  Hup, in de blauwe rolemmer.

 3. misschien kan er ook een onderzoek worden gedaan naar de herinvoering van pakezel, paardentram en trekschuit.
  dan hebben we de energievoorziening mbt openbaar vervoer ook weer zelf in de hand.

 4. #4, mee eens.

  Verder kost Reclame geld, daarom dit onderzoek zijn kosten mee heeft.
  Als je Reclame zoekt is de beste deze die het meest geruchtmakend is en nauw bij de (nostalgische) dromen van menig mens aansluit. Het hoeft geen waarheden te bevatten, voldoende is dat het de mensen napraat. Even wat jongleren. Klaar.

 5. Ik vind Dubloenen leuker! En ik wil de Groningse/Friese Kroon! Nu een refferendum hierover!

  Zeg ik kan zo de politiek in:D. Makkelijk baantje is dat zeg :).

 6. Wat te denken van een onderzoek naar de mogelijkheden om Twentse textielindustrie nieuw leven in te blazen, Limburgse mijnen te heropenen, en de Fokker vliegtuigindustrie in ere te herstellen? We moeten weer autarkisch gaan denken, en over niet al te lange tijd behoren we toch weer tot de lage lonen landen.

 7. Dat Lombard Street Research, (de naam alléén al) zou zich zelfs in Zio-Sjékels willen laten betalen
  mits Israëlgezant Wilders er genoeg van kan aanschuiven om elk geluid te kunnen produceren waarin Lombards kan voorzien.

Reacties zijn gesloten.