PVV Den Haag, voorzover nog voorradig, staat voor Oernederlandse traditie

Vragen van PVV Den Haag aan de voorzitter van de gemeenteraad, oud-minister van buitenlandse zaken Van Aartsen (VVD):

Onder verwijzing naar artikel 38 van het Reglement van Orde heeft de fractie van de PVV de volgende vragen gesteld aan de voorzitter van de gemeenteraad.

1.)
Bent u bekend met het bericht “VN willen einde Sinterklaas”? * (De Telegraaf, waar anders? – red.)

2.)
Deelt u de mening van mijn fractie dat, na het afschaffen van de negerzoen en het verbannen van het kruis van de mijter van Sinterklaas, dit een zoveelste gerichte aanval is op een onderdeel van onze prachtige Nederlandse cultuur die met kracht en overtuiging weerstaan moet worden? Zo neen, hoe beziet u de ontstane ophef dan wel? Graag een uitgebreid antwoord.

De VN-onderzoekster vindt dat Nederlanders maar genoegen moeten nemen met de kerstman. “Wat is er mis met 1 Santa Claus, waarom twee Santa Clauses?”

3.)
Zijn ze bij de Verenigde Naties helemaal knettergek geworden?

4.)
Bent u bereid om, in uw functie als hoogste vertegenwoordiger van onze Internationale Stad van Vrede en Recht, deze wereldvreemde en volkscultuur –hatende troela duidelijk te maken dat in dit land en in deze stad Sinterklaas gevierd word, mét bijbehorende, pikzwarte Pieten? Zo neen, waarom niet?

5.)
Kunt u garanderen dat in Den Haag, tot in lengte van dagen Sinterklaas gevierd zal worden zoals we dat altijd gewend zijn geweest, dus inclusief vrolijke Zwarte Pieten die malle capriolen uithalen en snoepgoed uitdelen, en inclusief een prachtig gouden kruis op de mijter van de Sint? Zo neen, waarom weigert u Nederlands cultureel erfgoed te beschermen?

2 gedachten over “PVV Den Haag, voorzover nog voorradig, staat voor Oernederlandse traditie”

  1. “Zo neen, waarom weigert u Nederlands cultureel erfgoed te beschermen?”

    Feitenvrij geneuzel, zoals ‘we’ de PVV kennen.

  2. Moet Geert geen lans breken voor het herinvoeren van de Oer-limburgse LEVENDE gans om de kop van af tetrekken bij het ganzentrekken … ??? Heeft Thieme ook haar straf voor het met hem samenwerken bij de religieuse slacht wet

Reacties zijn gesloten.