PvdA-Statenlid stapt op na PVV’ers (terecht) te hebben vergeleken met nazi’s

PvdA-Statenlid René van der Goot is per direct opgestapt. Aanleiding was een tweet die Van der Goot afgelopen zondag verstuurde:


Niks bijzonders, lijkt mij. Iedereen die het PVV-schorem op sociale media wat volgt, wéét dat men in die kringen droomt van een nieuwe genocide, dit keer op moslims (al zal het daar niet bij blijven). Uiteraard ging het nazicontingent op Twitter over de rooie, maar dat is standaard.

Tot ieders verbazing kondigde Van der Goot vandaag echter aan het bijltje er bij neer te leggen, naar eigen zeggen omdat hij ‘niet meer geloofwaardig kon opereren’, wat dat ook moge betekenen. Onze gok: Van der Goot is door zijn eigen partij onder druk gezet zijn functie op te geven en is voor die druk bezweken. Waarom de PvdA niet als één man/vrouw rond hem is gaan staan, is mij een raadsel. PVV’ers – inclusief Kamerleden – maken politieke tegenstanders 24/7 voor rotte vis uit. Zodra iemand wat terug zegt is de wereld te klein en krijgt het slaplinkse legioen collectief last van knikkende knieën. Jammer en een gemiste kans eens collectief een vuist te maken tegen het rioolrechtse gespuis.