PvdA loopt dapper te doen met weigeren steun Europese gedragsregels

Ronald Plasterk (PvdA) gaat dapper lopen doen namens de PvdA door te zeggen dat de PvdA dit kabinet niet gaat steunen met het voorstel van de nieuwe Europese gedragsregels voor het financieringsbeleid. Die nieuwe regels verzwaren het beleid om het tekort op maximaal 3 procent te houden. De regering moet het op dit punt zonder de PVV doen. De PvdA is altijd wel bereid geweest om in Europese zaken dit gedoogwrak in leven te houden. Zou willen dat ze eens zo’n truc hadden uitgehaald als in Slowakije.

Maar nee, dat doen ze niet, want wie weet moeten we in het volgende kabinet samenwerken en mensen moeten toch snappen dat de PvdA zijn verantwoordelijkheid neemt. En dan gaan ze nu dreigen, ja hoor, lekker belangrijk.

Maakt die dreiging wat uit? Maakt hij indruk? Welnee, giechelmans lacht zich gewoon een deuk. 12 landen voor is gewoon nieuwe regelgeving aangenomen. En Nederland heeft dankzij de PVV al zoveel butsen opgelopen in het buitenland (terecht!), dat dit er ook nog wel bij kan.

Kortom, PvdA komt met te weinig en is te laat.

11 gedachten over “PvdA loopt dapper te doen met weigeren steun Europese gedragsregels”

 1. ja, valt weer tegen
  ook dat gedraai nu weer over welles/nietes

  dacht aan lichtpuntje eind tunnel
  maar zit er nog middenin

  MAAK EENS EEN ECHTE VUIST, PLAS&PVDA!

 2. Zou ff lekker wezen als het zo zou werken zeg, dan kun je het nationale parlement echt beter opdoeken dan nog langer de schijn op te houden. Gelukkig is de VK-journalist abuis. Als ons parlement niet akkoord gaat, dan wordt het voorstel wat Nl. betreft niet geratificeerd (en staat Rutte best wel voor paal met zijn grote smoel).

 3. Een standpunt voor de buhne.
  Want als 12 van de 17 landen akkoord gaan, is de regel van kracht.
  En, men mag niet meer gebruik maken van het noodfonds.
  Natuurlijk wel betalen.
  De macht ligt al in Brussel.

 4. @Theo: Nee hoor, als een land een bepaald verdrag niet ratificeert (of bepaalde artikelen daarvan) is dat ook niet van toepassing voor dat land. (Het staat ook in de tekst, kijk maar: http://www.publiekrechtenpolitiek.nl/of-het-dreigement-van-de-pvda-zin-heeft/.)
  Als allerlei supranationale bankenbonzen steeds waarschuwen dat Nl. zichzelf kapotbezuinigt, dan volgt daar toch min of meer uit dat je zulke begrotingsregels niet altijd blindeling hoeft na te leven?

 5. Het is te hopen dat mijn partij R. Plasterk als nieuwe leider kiest.
  Goed gebekt, veel kennis in huis, kortom de man die NL uit de bruine drek kan trekken.

 6. @ 7,
  Gisteren schreef u in den Haag stem ik uberhaupt al geen Sp meer maar Islam-Democraten. Maar als de Sp zo doorgaat stem ik straks landelijk maar helemaal niet meer…..geen zin om tussen kwaden tekiezen.
  Lees de reactie van u op het artikel….SP Den Haag neemt Keihard( in het gehein ) afstand van ” smerig
  scheldpunt” PVV. Het was voor u moeilijk te verwerken neem ik aan dat toen u las dat Uw geliefde Sp bezig
  was om reeds een beetje contact te zoeken met de partij waarmee ze in de toekomst misschien een meerder-
  heids-kabinet moeten vormen. Alleen mijn partij kan samen met de Sp (( Uw ex partij? )) er voor zorgen dat
  dat niet gebeurt

 7. Jochem het is U die de hele tijd beweerde dat de SP mijn partij is terwijl IK alleen beweerde dat de SP het minste van de kwaden was .. UW partij zal altijd het mes in de rug van linkse partijen steken en liever met CDA , VVD , D’66 en het al even gedegenereerde ex-linkse Neo Liberale Groen Blerghhh samenwerken .. Maar goed er is een heel contigent mensen waarvan U de extreemste die niet verder willen kijken dan het velletje en het schaduwspel en hun stem aan de Partij van de Bilderbergers geven .. helaas veranderd er daarom dus niets in Nederland …

 8. Al de Linkse partijen stellen de bezuinigingen uit,maar laten we dat niet doen anders zijn we over 5 jaar
  failliet .
  Over veiligheid praten ze niet ze zijn bang daar zetels mee te verliezen Martijn van Dam zou de beste kandidaat zijn voor de PVDA ik ben nu voor D66 maar stap direct over naar PVDA of PVV.

 9. @10 nonsense , de linkse partijen ( voor zover we die hebben ) bezuinigen anders en humaner én stelen niet van de armen om aan de rijken te geven …. DAAR ligt het grote verschil …

Reacties zijn gesloten.