PvdA en GroenLinks praten over samenwerking

Job Cohen en  Femke Halsema hebben in oktober vertrouwelijke gesprekken gevoerd over vergaande politieke samenwerking tussen  de PvdA en GroenLinks. Aanleiding voor het overleg is de bezorgdheid en frustratie van veel oppositiepartijen over de richting die het kabinet kiest. Door samenwerking willen PvdA en GroenLinks komen tot een versterking van ‘het progressieve geluid’, aldus PvdA-voorzitter Liliane Ploumen. De samenwerking moet meer gewicht krijgen dan alleen het samen indienen van Kamermoties, of het aangaan van lijstverbindingen.

Nou dat verklaart een hele hoop van wat vorige maand is gebeurd.  Femke Halsema was vorige maand opzichtig aan het flirten met het politieke middenveld. En daar pasten mensen als Mohammed Rabbae en Rene Danen niet bij.

6 gedachten over “PvdA en GroenLinks praten over samenwerking”

 1. Gelul natuurlijk , samenwerking is niet tegen Wilders maar tegen Roemer bedoeld.. DIE en niet Cohen en Halsema ,vertegewoordigt een links geluid Cohen 😥 en Halsema 😥 zijn Neoliberalen 😥 😥 😥

 2. De SP mag misschien later aanschuiven begreep ik uit NRC….Nou, wanneer ik Roemer was bekeken ze het maar. Waarom zou je je willen associëren met een groep neo-liberale yuppen die dat neo-liberalisme proberen te maskeren met wat geleuter over ‘duurzaamheid’?
  En wat de PvdA betreft: terug naar de oude Marijnissen strategie. Probeer de PvdA ‘leeg te eten’. Met een slappeling als Cohen aan het roer zijn daar zat mogelijkheden voor.

 3. Leuke Nieuwspraak trouwens “Vertrouwelijke gesprekken” voor “Achter de rug van hun partijen om “

 4. Je kunt van alles tegen Cohen en Halsema hebben. Maar daar gaat het hier niet om. Ik vind een nauwe samenwerking of zelfs een fusie van PvdA en GL onder de tegenwoordige politieke omstandigheden helemaal geen slecht idee. 💡

 5. Huib Schreef:

  Je kunt van alles tegen Cohen en Halsema hebben. Maar daar gaat het hier niet om. Ik vind een nauwe samenwerking of zelfs een fusie van PvdA en GL onder de tegenwoordige politieke omstandigheden helemaal geen slecht idee.

  Natuurlijk, allebij neo-liberale Sociaal Democratiese partijen die hun geschiedenis vergeten zijn en hun idealen hebben verraden… Prima combi … Zal een dezer dagen maar een bij het graf van mijn opa over de SP gaan vertellen .. want Groen Whatever heeft alles waar hij voor stond verraden… 😥 😥

 6. ik vind een fusie van Groen Liberaal en PvdA ook helemaal geen slecht idee. Laat ook D66 maar aanschuiven. Het onderscheid tussen die partijen is toch zo goed als minimaal.
  Als SP zou ik afstand bewaren tot die twee en voortdurend hameren op de verschillen op sociaal-economisch terrein.
  Overigens ben ik het wat dat ‘verraad’ betreft volledig met Bakra eens. Om Louis Paul Boon te citeren: “Ik zie daar al die kleine socialen staan. Zij, wiens vaders gewerkstaakt hebben en die geboycot werden… en die nu niet langer geloven in een sociale maatschappij”.

Reacties zijn gesloten.