Publieke Omroep moet bezuinigen, dan ook minder voetbal

Dat zal een klap gaan geven!

Voetbal, een van de grote publiekstrekkers, ontkomt evenmin aan de bezuinigingen. Hagoort: ‘De NOS kan na de huidige contractperiodes in elk geval niet meer én de Eredivisie én de Champions League uitzenden.’  (Volkskrant)

Den Haag heeft besloten dat er minder geld naar de Publieke Omroep gaat dus moet er flink gesneden worden. De NPO moet 22% van het budget inleveren. Dat betekent ook dat er nu zo’n 620 mensen op straat komen te staan, is ca. 15,5% van de 4.000 werknemers. Ik noem dat van dik hout zaagt men planken, Den Haag zal dat noemen: “Waar gehakt wordt, vallen spaanders”.

Ben benieuwd wat het volgende argument wordt om de NPO te korten. Zal dan zo maar kunnen zijn dat ze te weinig oer-Hollands uitzenden (gaan meer materiaal in het buitenland kopen). Ja wat wil je? Als ze innovatief en Nederlands moeten zijn, dan moet je geld geven. Met niks kunnen ze ook niks doen. Is heel simpel.

Ben benieuwd waar Henk dan voetbal kan gaan kijken. De commerciële omroepen hebben het volgens mij ook moeilijk, de NOS kan ook niet meer alle rechten betalen, dus er zal minder voetbal op de buis komen. Wat een ellende 😀 (ja ik heb een voetbal-kijken trauma, is van heel lang geleden, maar is er nog steeds 😎 )

13 gedachten over “Publieke Omroep moet bezuinigen, dan ook minder voetbal”

 1. Laat de voetbalclubs ook opdraaien voor de inzet van politie bij wedstrijden en schade door fans. Bezuinigen is best eenvoudig

 2. @2
  Als zogenaamde topsport, niet als spel natuurljk.
  Weg ermede.

 3. De zogeheten Champions League wordt vast wel uitgezonden op zenders die er nog wel geld voor over hebben, geen zweet. Die onbenullige commentatoren kunnen met pensioen – o nee

 4. Als dat zou kunnen, ik heb er een tyfushekel aan en het wordt veel te serieus genomen. Mannen die achter een bal aan rennen, waar analyses van worden gegeven, daarna intervieuws; ‘hoe voel je je’? En hooligans.

 5. @12 Okee, NU mocht het. 😉

  (en de rest moet nog even wachten. Lekker puh.)

Reacties zijn gesloten.