Protestsong du Jour: Fuck the PVV

“De Groninger muzikant Obed Brinkman releaste vrijdag 20 november zijn nieuwe single “Fuck de PVV” onder zijn artiestennaam “O-Bat”. De track is door hem geschreven als aanklacht tegen de ideeën van Geert Wilders en zijn PVV. De track wordt vergezeld van een videoclip die is geschoten in de wolkenfabriek. Aan de videoclip hebben zo’n 35 groninger muzikanten, dichters en gelijkgestemden meegedaan.”

Nota bene op de dag dat ’s Lands bekendste protestzanger Armand overleed bracht O-Bat dit eigentijdse protestnummer uit, met een rake tekst, goed getimed op een energiek ska-arrangement.

Het klinkt voor sommigen onder u misschien als gewoon maar een protesttekst op een makkelijk klinkend ritmetje, maar laat me u als muzikant verzekeren dat dit een geraffineerde productie is die je bepaald niet op een achternamiddag in elkaar draait of opneemt. En juist het feit dat het zo lekker in het gehoor ligt verraadt het vakmanschap dat erachter zit. Het is goed om te weten dat vakmensen als O-Bat opstaan tegen Geert Wilders en de PVV: