Privédetectives willen graaien in overheidsdatabases

Het laatste nieuws uit Big Brotherland:

Particuliere detectivebureaus willen onbeperkt toegang tot databases met privégegevens van de Nederlandse burgers. Overheidsdatabases als het GBA en het kentekenregister moeten worden opengesteld (Webwereld).

2 gedachten over “Privédetectives willen graaien in overheidsdatabases”

  1. Misschien is het een gevoel maar ik heb ‘Particuliere Detectivebureaus’ altijd gezien als ideale werkgelegenheidsplaatsen voor veroordeelden die hun straf hebben uitgezeten, uitgerangeerde of wegens plichtsverzuim ontslagen politiepersoneel, gefrustreerde ex-mariniers en ander gespuis…..

    Om die nu inzage te geven in databases van nette keurige Nederlanders zal eerder een enorme stijging van de criminaliteit laten zien dan een daling lijkt me..

  2. #1, heb het goed opgemerkt Henk.

    Hierbij komt ook dat officiële instanties (opsporingsbeambten enz.) zijn ook vastgebonden aan wetten die dienen de burgers tegen staatsgeweld te beschermen. De meeste particuliere Detectivebureaus voelen zich nooit verplicht om de letter van de wet te volgen.
    Daardoor permitteren ze zich veel meer, eigenlijk op hun terrein ontstaat een soort wetteloosheid, die nimmer en nooit onderzocht of gestraft wordt.

    Resultaat is dat ze vaker de wetten overtreden om de burgers te doen bespieden enz. met alle kwalijke gevolgen van dien. Officiele instanties gebruiken ze graag (hoewel dat zullen ze nooit officieel toegeven) want ze vullen alle gegevens aan met middelen die voor de officiële instanties ongeoorloofd zijn en bovenop bestaan ze vaak uit oud-medewerkers met eigen “netwerk” (lees maffia).

Reacties zijn gesloten.