Premier Cameron trapt recordaantal open deuren in

Premier Cameron van Groot-Brittannië laat zijn licht schijnen over de economische problemen van Europa:

Cameron dringt aan op oplossing eurocrisis

Direct is al duidelijk dat hier een genie aan het woord is.

De eurozone moet snel een oplossing vinden voor de financiële crisis. Dat heeft de Britse premier David Cameron vandaag gezegd.

Waar haalt de man het vandaan vraag je je af, dat niemand daar eerder op gekomen is.

Een mogelijk vertrek van Griekenland uit de euro, is volgens Cameron een groot risico voor de Britse economie. Groot-Brittannië is echter voorbereid op de mogelijke gevolgen. ‘Welk pad ook wordt gekozen, ik ben bereid te doen wat nodig is om dit land te beschermen en onze economie en ons financieel systeem te waarborgen.’

Nou daar zullen ze blij verrast over zijn in het Verenigd Koninkrijk. Dat hun premier bijvoorbeeld niet van plan is hun hele land aan Taiwan te verkopen. Nu kan dat laatste ook niet, want bijvoorbeeld de auto-industrie is al lang aan Duitsland, China en India verkocht.

De gevaren voor de eurozone schuilen volgens de Britse premier in perifere economieën als Portugal, Spanje en Italië. Deze landen, ‘met een hoge staatsschuld en weinig concurrentievermogen’, moeten gaan bezuinigen, structurele hervormingen doorvoeren en de inkomsten verhogen.

Ja! Inkomsten verhogen! Welk een visionaire blik, waarom heeft niemand daar eerder aan gedacht, als we nu gewoon eens allemaal onze inkomsten zouden verhogen!

Premier Cameron inspireert ook duidelijk anderen, zoals blijkt uit uitpraken gedaan door de Gouverneur van de Bank of England:

Gouverneur van de Bank of England Mervyn King waarschuwde dat de EU niet zonder kleerscheuren uit de crisis komt. ‘Wat er ook gebeurt er liggen grote problemen in het verschiet.

Nee, mijn leven is weer eens onnoemelijk verrijkt na het vernemen van deze onpeilbaar diepe wijsheden van mensen die verder trouwens helemaal niets over de euro te vertellen hebben.

 

1 gedachte over “Premier Cameron trapt recordaantal open deuren in”

Reacties zijn gesloten.