Potverteerder Eri cWiebes laat Amsterdam met miljoenenschuld zitten

Van het type Eric Wiebes, wethouder te Amsterdam, werd al spoedig gezegd dat hij “ministeriabel” was. In het land van PvdA-VVD-coalities zegt dat zeer weinig over de bagage van zo’n figuur. Mij staat nog helder bij dat de man blijkbaar eens een netkaart van de Amsterdamse tram had bekeken en tot de conclusie kwam dat je met de tram van de Albert Cuypmarkt naar de Dappermarkt kunt rijden. En dat is natuurlijk onzin, als je marktgelovige bent en verder geen boodschap hebt aan passagiers. Ook vindt hij dat Amsterdam nog veel te veel “sociale huurwoningen” heeft, enfin, sla het dossier maar op.

Een bekwaam bestuurder, zeer bekwaam.

De VVD’er die deze week onder veel loftuitingen werd gepresenteerd als staatssecretaris van Financiën om puin te ruimen bij de Belastingdienst, blijkt als wethouder verkeer en vervoer een ongelukkige erfenis in Amsterdam te hebben achtergelaten: een dreigend tekort van 30 miljoen euro.
Vanochtend publiceerde de Rekenkamer Amsterdam een rapport over de kosten voor het vervangingsonderhoud bij de Amsterdamse metrolijn Oost; de lijn die wél rijdt, in tegenstelling tot de Noord-Zuidlijn.

Bron.

Als Ome ROon geofferd wordt volgende week kan het haast niet anders of Pieter Hilhorst wordt spoorslags tot zijn opvolger benoemd. Dit soort bekwame bestuurders is bijna niet aan te slepen.

P.S. De spatie in de titel is moedwillig, voor het geval u twijfelt.

3 gedachten over “Potverteerder Eri cWiebes laat Amsterdam met miljoenenschuld zitten”

  1. Ah een VVDer. Hoef je er in vervolg niet meer bij te zetten. Als je ziet machtsmisbruik, wanbeleid, onrecht etc etc etc.. kun je er per defenitie van uit gaan dat er een VVDer aan te pas ik gekomen.

    IEDERE DAG ZIE JE HET IN HET NIEUWS….

Reacties zijn gesloten.