31 oktober, Halloween of Samhain! Hoe kan dat beter gevierd worden dan met een pompoensoep?
Voorgerecht voor vier personen
Ingrediënten:
1 pompoen van ca. 1 kg.
3 eetlepels olie
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook
1 kleine winterwortel, in plakjes
2 blokjes tuinkruidenbouillon
kerriepoeder
room
Bereiding: Doe de olie in de pan en fruit de uien glazig. Voeg de twee teentjes knoflook met kerriepoeder toe en fruit licht mee (pas op niet aan laten branden, want dan wordt de knoflook bitter). Schil de pompoen en snijd deze in blokjes. Verwijder de pitten. Laat de blokjes pompoen en de winterwortel kort meefruiten. Voeg een liter water toe. Verkruimel twee blokjes tuinkruidenbouillon boven de soep. Laat de soep 10 minuten koken. Pureer het geheel met een staafmixer als de pompoen zacht is. Bij opdienen een scheutje room toevoegen.
Lekker met stokbrood of bagels besmeerd met room.
Tip: De juiste verhouding in dit recept hangt af van de grootte van de pompoen. Roer wat extra water door de soep, als deze erg dik is.
Wel masker afzetten bij het eten. 8)
Voor soep pompoen niet schillen, hoor ik op twitter. En “stukje gember is lekker”. (bweegh)
Met schil in de soep? Dat maakt het nog makkelijker…
Gember altijd lekker 🙂
En een spaans pepertje erdoor…
bah! ik doe uit principe niet mee aan deze amerikanisering.
Tip, vervang de winterwortel voor 2 of 3 zoete aardappels (die oranje).
Als je ze met bagels eet dan moet je die wel met gerookte zalm en die witte “creamcheese ” besmeren , dan is het echt Yankee ( noord oost USA stijl ) nog een tipje , een “echte pompoen “gebruiken , niet een flespompoen of een ander ras , want die zijn te zoet voor soep … , nog Koshere augurken erbij en het is net echt …