Politie wil niet meedoen aan boerka-pesten

De politie zal weinig optreden tegen dragers van boerka’s. Dat verwacht Frank Giltay, voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad (COR) van de Nederlandse politie.  (Telegraaf)

Heeft de PVV al stampvoetend het ontslag van het complete politiekorps geëist?

Maar nu even serieus, dat valt me toch mee van de Nederlandse politie. Dat ze reageren: “Hoezo is een boerka een bedreiging?” Ook ben ik verheugd dat de eerste weigeragent er al is, die gaat geen bekeuringen uitschrijven voor vrouwen in een boerka.

Het moet toch niet gekker worden, dat de overheid gaat voorschrijven welk kledingstuk burgers wel en niet mogen dragen. Ik mag ook al niet in mijn blote kont over straat, staat ergens in de wet dat dat aanstootgevend zou zijn. 😛 (en bovendien is dat erg fris in dit jaargetijde, maar dat heeft niets met de wet te maken 🙂 ) En dan heeft dit kabinet het over ‘minder overheid’ en ‘meer aan de burgers zelf overlaten’, ik snap er helemaal niks meer van.

 

22 gedachten over “Politie wil niet meedoen aan boerka-pesten”

 1. Het is natuurlijk moeilijk van mede moslim politieagenten om bekeuringen uit te delen aan boerka dragers.
  Wel wordt er aan burgers gevraagd mee te werken om overvallen met gezichts bedekking te voorkomen.
  Persoonlijk voel ik me niet meer thuis in Nederland met boerka dragers op straat want je weet niet of er een vervaller onder zit.
  Je zou denken dat deze politiebond een linkse organisatie is en opkomt voor de moslims

 2. @1 ja hoor, als ik een overval wil plegen ga ik een boerka dragen, lekker handig ook.
  Het is inderdaad zo dat links momenteel meer oog heeft voor het beschermen van elementaire mensenrechten dan rechts, dus het zou wel eens kunnen dat er bij die bond iets minder rechts tuig zit dan gemiddeld onder geüniformeerd personeel ja.

 3. @1 jan ui,
  Geloof je echt in je kulverhaal? Die 150 boerkadraagsters in Nederland zouden potentiële overvallers zijn? Ik begrijp dat niet iedereen een heldere geest kan zijn, maar je redenering is toch weer een treurig dieptepunt.

 4. Ik mag ook al niet in mijn blote kont over straat, staat ergens in de wet dat dat aanstootgevend zou zijn.

  De meeste wetten kennen uitzonderingen. Ik ben er vrij zeker van dat die bij jou ook toepasbaar zullen zijn. Je kunt het in ieder geval proberen. (Als je het momenteel wil doen, trek dan wat aan. Het is nogal koud buiten.)

  Ik vraag me overigens af of er geen apart politiekorps opgericht kan worden zoals de dierenpolitie met een apart telefoonnummer, of desnoods dat 144 ook voor boerka’s kan gelden. Een site als http://meldstraatterreur.nl/ lijkt me ook heel haalbaar, maar dan uiteraard met meldingen voor boerka’s en hoofddoekjes.

 5. jan ui amersfoort Schreef:

  Persoonlijk voel ik me niet meer thuis in Nederland met boerka dragers op straat want je weet niet of er een vervaller onder zit.

  Wil je wel geloven dat ik sinds gisteren voor het eerst sinds jaren weer op straat durf te komen? Het idee dat er zomaar boerkadraagsters over straat vrij konden rondlopen heeft me tot thuiszitten gedwongen. Ik heb gisteravond de hele tijd de voor- en achterdeur wagenwijd opengezet, omdat ik eindelijk niet meer bang hoefde te zijn. Het was wat frisjes maar dat kwam goed uit want maandenlang opgesloten zitten in een huis die bezwangerd is met de geur van doodsangst is ook niet altijd een pretje.

 6. “Ik mag ook al niet in mijn blote kont over straat, staat ergens in de wet dat dat aanstootgevend zou zijn. ”

  Waarschijnlijk zijn ze heel erg streng bij jou in de buurt.
  Dan mag je het op mijn straat gerust doen, mocht iemand wat opmerken ga gerust in mijn tuin staan. Daar kan niemand meer iets zeggen. :)=

  Er zijn schijnbaar voldoende geldschieters bereid gevonden om de boete voor burka ’s te betalen, dus wordt het een grote circus met het uitdelen ervan,denk ik.

 7. Waar maken we zo druk over een paar mensen met Birma. Regering doe wat aan de werkloze die dagelijks bijkomen. Want banken zoals ING maken misbruikt van door vaste medewerker eruit te gooien, en met flexmedewerkers verder te gaan. Stopt dit regerings leiders

 8. @2: Laurent:

  reaageert op:

  [ @1 ja hoor, als ik een overval wil plegen ga ik een boerka dragen, lekker handig ook. ]

  In de stad hebben ze mijn maat niet, net gekeken. Komt tot 10 cm boven de knie, en dan zie je mijn ( overigens prachtige stoere stevige) behaarde benen al. Gaat niet opvallen denk ik, dus toch maar een keertje doen. En ik doe ook nog skeelers aan, en een rugzak om.

 9. Ik denk dat iedereen wel begrijpt dat vrouw wel erg veel bekijk trekt met een gezichtsbedekkende sluier. Je zou niet moeten denken om ook maar iets uit te halen. Elke security medewerker heeft je onmiddelijk in de gaten zo. Dus het veiligheidsargument is gewoon belachelijk.

 10. Ik denk dat ik toch wel een goede reden heb om een boerka te verbieden.
  Bij wijze van experiment doe het volgende.
  Neem een blanco vel papier.
  Teken daarop een “V” Teken vervolgens een ” i ” zonder puntje onderin het “V”-teken dus tussen de 2 schuine strepen. Wat krijg je dan? Om het nog erger te maken doen we het zelfde met de “M”. Inderdaad dan zitten er ook nog beentjes aan. Ik denk dat de jongens onder ons toen ze jong waren dit experiment wel eens hebben uitgeprobeerd en dat als je dat in de klas deed dat je de gang op kon en de onderwijzer een ernstig gesprek heeft gehad met je ouders.
  Waar het hier echter omgaat is dat zo’n kind een bepaald beeld heeft van een vrouw over iets wat eigenlijks niets voorstelt. Zo’n jongen fixeert zich op een heel klein onderdeeltje van een vrouw die meestal helemaal niet te zien is omdat er haar voor zit en voor zover dat niet het geval is is het maar één klein lullig streepje waar je zeker als jonge jongen totaal niet snapt wat het nut er van is.
  Vergelijk dat eens met een boerka.
  Daar zie je i.p.v. van onderen, van boven een streepje maar dan overdwars en wat je dan ziet….
  Prachtig die ogen. Opwindend, je wordt er echt geil van. Ik kan het niet helpen. Altijd als ik naar die ogen kijk zonder afgeleid van allerlei andere storende invloeden als een neus, haar, mond of wangen dan hou ik het niet meer. Ik móet zo’n meid nemen en doe er ook alles aan om haar te bezitten….

  Keira, laat die blote kont maar zitten trek je boerka aan. Het mag nu nog. Waar zien we elkaar?

 11. Ikke Schreef:

  Daar zie je i.p.v. van onderen, van boven een streepje maar dan overdwars en wat je dan ziet….

  Voor degenen met wat minder ervaring:
  Let eens op zo’n oog Hoe prachtig dat is gemaakt en hoe mooi dat overeenkomt met een kutje.
  Kijk eens naar de licht gerimpelde delen om het onpeilbaar diepe zwarte. Let eens op de vochtige randen. Die verrukkelijke haartjes er om heen. Zie eens hoe vochtig zo’n oog is. Dat is tenminste echt “nat”. Let ook eens op de lichte bolling van zo’n oog. Precies wat je bij meisjes van onderen ziet als ze opgewonden zijn. Ook die lichte zwelling. ook dat vochtige… En als ze dan heel zwoel de oogleden steeds verder spreiden…
  Dat is toch niet meer te houden voor een gezonde vent. En het ergste is dat ze het met 2 van die dingen doen. Van onderen heb je er maar eentje die dat presteert.

  Mijn vrouw heeft een toneelvoorstelling. Weet iemand een boerkadraagster in mijn buurt. Ik móet er even tussenuit.

 12. Mogelijk ter aanvulling.
  Het is domweg een feit dat veruit het grootste deel van je erotische contacten de ogen zijn.
  Zelfs zonder ook maar iets te zeggen en zonder elkaar te kennen raakt men opgewonden door de manier waar men naar elkaar kijkt. Ik merk soms dat ik sjans heb met een vent, puur op de manier waarop hij naar me kijkt. Hij merkt dat ik ‘m afwijs, omdat ik nu eenmaal niet op mannen val, sterker zelfs, ALTIJD, puur door m’n oogcontact.
  Ik denk dat iedereen dat wel heeft ervaren die wel eens seks heeft gehad. Het voorspel is grotendeels gebaseerd op het ogenspel. Het niet zo grote tweede deel is de manier waarop je je mond beweegt en wat er eventueel uit voortkomt. De rest van je lichaam doet nauwelijks mee.
  Een boerka zoals die in sommige culturen (heeft niks met het geloof te maken) wordt gebruikt is meer een erotisch middel dan een kuisheidssymbool.

 13. heeft ‘jan ui’ (de naam zegt alles) zich ooit weleens ergens anders thuis gevoeld dan in zijn eigen huis?
  blijf lekker binnen want je lulverhaal impliceert dat je je elke dag wezenloos ergert aan de tsunami van boerka’s die aan jouw deur voorbij trekt.
  jan ui, je bent geen knip voor de neus waard…

 14. De eerste boerka in Amersfoort moet nog gesignaleerd worden. Ik voel me ook steeds minder thuis in dit land. Als je op straat loopt is ca een op de zeven (tendens dalend) een fascistoïde kleinburgerlijke geraniumstaarder. Geert ziet deportatie als een oplossing. Daar heeft hij wel een beetje gelijk in. Op welk perron vertrekt de trein naar Tel Aviv voor Henk & Ingrid?

 15. kaaskop Schreef:

  De eerste boerka in Amersfoort moet nog gesignaleerd worden

  Tja, maar je woont dan ook in een achterlijk stadje. Maar geloof me als je bijvoorbeeld in Limburg woont struikel je over die boerkadraagsters en hoofddoekjes.
  Het is niet voor niks dat Wilders zelf toegegeven knettergek geworden te zijn na het zien van de zoveelste moskee, haatschuilplaats voor die meiden die voortdurend bezig zijn vanaf hun ondoorzichtige maskers mensen totaal gek te maken met hun verderfelijke ideologie, zoals ze inmiddels dat is gelukt bij alle Wilders-volgelingen.

 16. @17: DarkSkywise:

  [ ‘jan ui’ ]

  [ Eigenlijk vermoed ik een typfout. ]

  Oh leuk, gaan we weer een spelletje doen, ben ik dol op? Win ik altijd 😉

  Uhm.. Janet Prul. Dat dien ik in, geboren 01-01-1876 te Coevorden.

 17. Wat zou nu het beste carnavalskostuum worden in de diepe binnenlanden waar onze grote blonde leider met Havo-diploma vandaan komt?

 18. frank bikker Schreef:

  Wat zou nu het beste carnavalskostuum worden in de diepe binnenlanden waar onze grote blonde leider met Havo-diploma vandaan komt?

  Boerka?
  Boerka carnavaalvereniging. 🙂

 19. Weet je nou wat het mooie is?
  Deze wet tegen de gezichtbedekkende kleding is voor boerkadraagsters helemaal niet van toepassing!
  Waarom???
  Onze Grondwet is de hoogste wetgeving! Alle andere wetgeving is ondergeschikt aan de Grondwet! Op grond van vrijheid van geloof kunnen moslimas die een boerka dragen zich beroepen op de Grondwet!
  ieder ander die gezichtbedekkende kleding draagt kan zich daar niet op beroepen!
  Ik adviseer dan ook elke moslima die een boerka draagt en bekeurd dreigt te worden zich te beroepen op artikel 1, 6 en 11 van de Grondwet.

Reacties zijn gesloten.