Politie toetert bericht rond over “Marokkaans straattuig” dat vervolgens uit de duim gezogen blijkt

Laten wij eens in extenso wat PVV-kamerkletsvragen citeren:

Vragen van de leden Van Klaveren, Helder en Wilders (allen PVV) aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de minister van Veiligheid en Justitie over de Marokkaanse groepsmishandeling van een vrouw.

1.)
Bent u bekend met het artikel ‘Zes Marokkanen tuigen vrouw af'(*)?

2.)
Kunt u aangeven hoeveel van deze lafaards inmiddels zijn opgepakt?

3.)
Bent u bereid uw politiek-correcte houding te laten varen en te erkennen dat we een Marokkanenprobleem hebben, helemaal gezien het feit dat deze groep tot wel 5x vaker verdachte is van geweldsdelicten? Zo neen, waarom niet?

4.)
Op welke manier is Nederland een beter land geworden door de massale instroom van Marokkaanse immigranten en de extreme oververtegenwoordiging in de criminaliteit van Marokkanen?

5.)
Bent u nu eindelijk bereid om de groepsaansprakelijkheid wettelijk uit te breiden, zodat deelname aan het groepsgeweld strafbaar is en daarmee de bewijslast voor het Openbaar Ministerie minder zwaar is en deze lieden aangepakt kunnen worden? Zo nee, waarom niet?

6.)
Wat bent u voornemens te gaan doen om te zorgen dat de daders na hun straf, waar mogelijk, gedenaturaliseerd en ons land uitgezet worden?

(*) Telegraaf, 7 oktober 2013

Zou het ook duizenden euri kosten om te antwoorden met een citaat uit een bericht van vandaag 14 oktober 2013: Vrouw verzon mishandeling door zes Marokkanen?
Wij hoeven niet te verwachten dat de geachte afgevaardigde Wilders excuses aanbiedt aan het toch al niet bestaande straattuig, waarvan in de dagen waarin dit speelde gezegd werd dat er een enorme Marokkanenoverlast is in Haarlem (want zo zegt “men” dat tegenwoordig, dat heet “de dingen benoemen”) en een Haarlems raadslid dat misschien wel dacht dat het om een waargebeurd verhaal ging maar een oplossing in gedachten had werd bedreigd.

10 gedachten over “Politie toetert bericht rond over “Marokkaans straattuig” dat vervolgens uit de duim gezogen blijkt”

 1. Laat ik eens een voorspelling doen. Ik denk niet dat de TPonl-drek nu politici gaat oproepen aangifte te doen jegens het PVV-schorem dat de gelegenheid maar weer eens aangreep om een hetze te voeren tegen medeburgers die het volste recht hebben hier te zijn, erbij te horen en gewaardeerd worden.

 2. Is het een idee om eens police brutality rond te gaan toeteren die ook nergens op gebaseerd is ?

  Of mag dat niet ?

 3. Kijk, wat er rondgebazuind is, is natuurlijk van een vunzigheid die niet te bevatten is: dat een vrouw mishandeld zou zijn door wat de nazi in Nederland ‘marokkaans straattuig’ noemen blijft namelijk hangen. Dat de politie al dan niet met opzet nonsense verspreid heeft en iemand de boel bij elkaar gelogen heeft, is men over een kwartier al weer vergeten. Dat van ‘mishandeling door marokkaans straattuig’ en die ‘flinke pvv’ die daar werk van maakt…dat blijft hangen. Zo wordt dit land ook met medewerking van de politie langzaam maar zeker steeds onleefbaarder.
  Politici, doe aangifte tegen de politie!

 4. Die vraag vijf is wel een leuke.

  “5.)
  Bent u nu eindelijk bereid om de groepsaansprakelijkheid wettelijk uit te breiden, zodat deelname aan het groepsgeweld strafbaar is en daarmee de bewijslast voor het Openbaar Ministerie minder zwaar is en deze lieden aangepakt kunnen worden?”

  Als ik die doortrek, dan is Geert Wilders dus persoonlijk verantwoordelijk voor het wangedrag (bedreigingen en erger) van z’n zelfbenoemde (al dan niet extreemrechtse) PVV’ers.

 5. En is nazi Joost Niemöller al aan de slag met een rectificatie?
  Politici, doe aangifte tegen Joost Niemöller!

 6. Bernt Schneiders, de burgemeester van Haarlem, was er ook als de kippen bij om e.e.a. te duiden: http://www.haarlemsdagblad.nl/regionaal/haarlemeo/article25062273.ece/Burgemeester-Bernt-Schneiders-blikt-terug-op-een-roerige-week_?lref=L2. Voor hem was het blijkbaar klip en klaar dat dit de probleemgroep uit Schalkwijk betrof:
  “Het steekt Schneiders des temeer omdat het afgelopen jaar fors is geïnvesteerd in de aanpak van criminele jongeren van Marokkaanse afkomst: de top 25. ,,Met eenentwintig gaat het goed, maar vier rotjongens blijven het verpesten voor de rest. Die slaan de uitgestoken hand af. Daarom moeten wij maar eens hard afstand van deze knapen nemen. Communiceren met ze lukt niet. Als ik me ze praat zitten ze met hun telefoon te spelen. Of lopen gewoon weg, nadat ze gezegd hebben: Hé Sneider doe je nog eens wat voor ons? Nou ik kan je vertellen dat wij doen wat we kunnen, maar het resultaat hangt uiteindelijk van de doelgroep af. We moeten echt met elkaar afspreken wat we met die kleine groep aanmoeten. Anders (etcetera)”

  Pardon?! ‘Ze’ verpesten het voor ‘de rest’? Is dat niet ook een beetje een self-fullfilling prophecy, als ‘we’ dit soort taal uitslaan? Ik dacht dat ‘we’ juist individualistische normen en waarden koesterden, ipv de ene persoon het gedrag van de andere aan te rekenen. Dat-ie z’n excuses aanbiedt kunnen ze wel weer vergeten natuurlijk.

 7. @6, en ik zag ook het volgende er staan: ,,Je haren gaan rechtovereind staan’’, zegt fractievoorzitter Rob de Jong (VVD). ,,Het liefst wil je dit soort lieden niet in je stad hebben.’’
  Ik neem aan dat de eerste mensen ingevolge de VVD wensch tot deportatie van ‘Unerwunschten’ met hun koffers naar het station kunnen lopen binnenkort.
  Begeleid wellicht door schorem met een kale kop, bomber jack en een NSB-speldje op de revers terwijl Martin Bosma – eveneens met zo’n speldje – goedkeurend staat te kijken?
  Het went nooit: fascistisch tuig van pvv,vvd en noem maar op….
  Politici, doe aangifte tegen Rob de Jong (VVD)!

 8. Indien ze met leugens opgegroeid zijn, kunne ze niet anders dan steeds leugens uitkramen. Over bepaalde delen van het cultuur gesproken.

 9. Overigens wil ik ook hier een vraag stellen: indien de Nationle Politie als de kippen bij is om factfree racistische, xenofobe en discriminerende taal meteen uit te slaan, iets wat we doorgaans van VVD/PVV/CDA lieden gewend zijn, zou dit de bekende Hero Brinkman politionele effect betreffen?

  Het schijnt dat de Nationale Politie al te graag lieden met extreem-rechts achtergrond wil binnen halen.

  Het zal me in deze lijn niet meer verbazen indien in verband hiermee de Europese Commissie een standpunt ten opzichte van Nederland zal gaan aannemen.

Reacties zijn gesloten.