Politie beboet uitzendwerkers voor vervoer in bus + update

In Blérick werd een bus aangehouden waarin 39 werknemers van een uitzendbureau werden vervoerd, omdat dit natuurlijk een duidelijke overtreding van de coronamaatregelen betrof.

“Alle uitzendbureaus zijn er van tevoren erop gewezen dat ze hun personeel op een veilige manier moeten vervoeren waarbij een veilige afstand gehouden moet worden. Een gewaarschuwd bedrijf telt voor twee”, luidt de boodschap van de politie.”

Nou precies, en daarom leg je al die werknemers, die dit heus niet voor de lol en in alle gemoedsrust zullen hebben gedaan, een boete van 399 per persoon euro op. Dat zal dat uitzendbureau leren!

Politie Blérick heeft met deze klapper van 15.561 euro waarschijnlijk gelijk hun quotum aan uit te delen boetes behaald. Je zou hopen dat het uitzendbureau dit zijn werknemers zal vergoeden.

Update: De eigenaar van het uitzendbureau heeft inderdaad verklaard de boetes op zich te zullen nemen:

“Het is een stomme fout. Ik kan het niet terugdraaien.” Het totaalbedrag van de boetes is ruim 12.000 euro. “Ik kan niet van mijn mensen verwachten dat zij die betalen. Dat is niet menselijk. Ze hebben te hard voor hun geld gewerkt.”

Verder lijkt een en ander wel een heel ongelukkige samenloop te zijn geweest:

Naar eigen zeggen had het uitzendbureau twee bussen klaar staan om de mensen vanuit hun werk in de glastuinbouw in Venlo naar huis te brengen. “De tweede bus kon niet bij de arbeidsmigranten komen omdat er een vrachtwagen in de weg stond. De mensen zijn in de eerste bus gestapt, wilden draaien en richting de tweede bus rijden om de verdeling te maken, toen ze van de weg werden gehaald”, legt Ozkul uit.(NOS)

Je kunt niet anders zeggen dan dat uitzendbureau Cova dit heel fatsoenlijk op heeft gelost (en dat de politie ook wel èrg zwaar heeft opgetreden).