Politici hebben helemaal niks met geschiedenis

Het gebrek aan belangstelling voor, en kennis van het verleden is volgens Denker des Vaderlands Hans Achterhuis exemplarisch voor de Nederlandse politiek van nu.

‘We zijn allemaal in het verleden geïnteresseerd om iets te weten te komen over onze identiteit. Maar de politiek is niet geïnteresseerd in het verleden. Politici willen zo snel mogelijk naar de toekomst: schouders eronder, morgen moeten we de crisis aanpakken. Het gebrek aan belangstelling voor, en kennis van het verleden lijkt me exemplarisch voor de politiek, en zeker voor de hedendaagse politiek.” (Trouw)

Hans Achterhuis over de kortzichtigheid en de vluchtigheid van politici. Ook over de onwil om de hand in eigen boezem te steken en eens even terug te denken aan hoe iets nu zo gekomen is, wat de gevolgen zijn geweest en hoe dat in de toekomst voorkomen kan worden.

Lijkt allemaal een beetje op de snelle jongens in de financiële wereld. Er is een crisis, banken moesten gered, maar binnen no time waren de heren en dames handelaren in lucht al weer volop bezig. Op dezelfde wijze als daarvoor. Onvoorstelbaar!

1 gedachte over “Politici hebben helemaal niks met geschiedenis”

Reacties zijn gesloten.