Polen waarderen EU meer omdat ze begrijpen wat de prijs van vrijheid is

De Poolse Eurocommissaris voor begrotingszaken Janusz Lewandowski (60) promoveerde op Hugo de Groot. In de communistische tijd zag hij Nederland als lichtend voorbeeld van democratie en openheid. De website van de PVV en de invloed van het populisme op de Nederlandse politiek stellen hem nu diep teleur. (Trouw)

Volgens Lewandowski zijn de ‘oude’  EU landen allemaal blasé over Europa en zien de voordelen niet meer. Polen en andere nieuwe EU-landen zien die voordelen nog wel en niet alleen voor zichzelf. Ook ik vind het onbegrijpelijk hoe er tegen Europa geageerd wordt, economisch en qua vrede gaat het ons al zo lang goed, dankzij de EU, is mijn mening.

Dat een stelletjes sarders en pestkoppen nu Nederland een beetje te kijk zet, vind ik een grote schande. Dat de MP er niets over wil zeggen, vind ik een nog grotere schande. De PVV stigmatiseert met die website een hele bevolkingsgroep en vervolgens gaan Rutte & Co. gezellig om de tafel zitten met de PVV om een nieuw regeerakkoord te sluiten? En dat is allemaal heel normaal en dan heeft de regering die in het zadel wordt gehouden door die gedogerd niets met zo’n standpunt te maken? Belazer je grootje!

2 gedachten over “Polen waarderen EU meer omdat ze begrijpen wat de prijs van vrijheid is”

  1. Als hij voorheen heeft berepen wat de prijs van vrijheid is neem ik aan dat hij nu heeft begrepen dat je ook door kunt schieten in de roep om vrijheid, er zijn grenzen. Het lichtende voorbeeld, het huidige Nederland begint op een soort van anarchie te lijken en onze zelfregulerende factor c.q. Mark Rutte is zo losgeslagen in zijn waan dat onze democratie (anarchie) dit allemaal zelf oplost dat men terstond het geloof in deze heilige democratie verliest en weer terug gaat verlangen naar een beetje repressie, met andere woorden VERBIEDT RACISTISCHE PARTIJEN ZOALS DE PVV, VRIJHEID HEEFT GRENZEN.

  2. Leqandowski heeft gelijk door vast te stellen (helaas gaat het weer over morele waarden die Rutte&Co niet bezitten) “dat de MP er niets erover wil zeggen, vind ik een nog grotere schande”

    Tja, heer Lewandowski, hoe moet je een uiterst zelfingenomen jongetje vertellen dat hij in wezen verantwoordelijk en representatief is voor het hele land op het moment dat hij steeds roept dat-ie voordeeltje mee kan pikken.

    Tenslotte is het kwestie van morele waarden en thuis opvoeding.
    En politieke autisme als stroming en staatspolitiek.

Reacties zijn gesloten.