Poep en bramen

Een tijdje geleden was er een kindje bij mijn zoon op school, dat mijn zoon wijs maakte dat hij poep is en lelijk is want ik ben bruin. En bruine mensen zijn poep. Ook moeten zoon en ik terug naar Afrika geschopt worden volgens het kind. Natuurlijk neem ik het kind niks persoonlijk kwalijk, zijn opvoeders des te meer. (….)

Omdat mijn zoon erg verdrietig was want hij geloofde dat hij en ik lelijk zijn. En ook dat ik terug naar Afrika moet. Ik kom uit Sri Lanka, dus dat ik terug moet naar een continent waar ik niet vandaan kom berust sowieso op een misvatting. We kaartten dit aan bij school. School wil onze zoon vooral sterk maken want hij gaat dit nog vaker mee maken is de gedachte. En die gedachte is helaas realiteit. Maar is dit niet dé plaats bij uitstek om kinderen te leren dat dit soort praat niet getolereerd wordt? We leven helaas in een land waar we ons moeten invechten( niet mijn woorden maar die van onze mp) en onze mond maar verder dienen te houden. Gaaf land toch? Ja toch niet dan?!

– Het hele verhaal hier, Metwallenenopstaan.

– Uitgelichte afbeelding: Publiek domein, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=511563