De plezierige winkelervaring zonder scholieren en studenten

Een vorm van discriminatie die nog niet breed wordt uitgemeten maar die wel op allerlei plaatsen al tijden gepraktiseerd wordt: winkelverbod voor scholieren in supermarkten op bepaalde tijden.
De klanten dienen een plezierige winkelervaring te hebben, ja echt, en daar horen geen jongelui bij die een broodje, een reep of een zakje chips en een blikje frisdrank afrekenen.
De caissière vraagt of je student bent en als je ja zegt word je ongewenst verklaard. Voor de plezierige winkelervaring. Van de klanten. Je mag wel vakken komen vullen.
Er waren toch al andere redenen Albert Heijn voorbij te lopen?

7 gedachten over “De plezierige winkelervaring zonder scholieren en studenten”

 1. En zo heeft ‘den hardwerkenden Telegraaf-lezende Nederlander’ met eenieder wel een probleem: den ene omdat ie student is, den ander omdat ie zwart is, weer een ander omdat ie moslim is, weer een ander omdat ie homoseksueel is, weer een ander omdat ie ziek is, weer een ander omdat ie oud is….kortom: met iedereen een probleem behalve met zichzelf.

 2. @ 2 Erg he dat die mensen een leven lijden dat bestaat uit chronische onteveredenheid, haat en angst. Altijd maar achterom kijken omdat ze als een waard hun gasten niet vertrouwen.

  Het is natuurlijk nooit hun schuld dat moge duidelijke zijn. De ander is hier het kwaad 😛

 3. Volgens mij is het niet eens legaal, mensen op zo’n manier buiten de deur houden. Ik vind het ook niet leuk als er net een hele schoolklas gedurende de lunch vóór mij naar binnen loopt, als het aan mij ligt wordt iedereen verwijderd uit de zaak zodra ik mijn boodschappen ga doen, maar zo werkt het nu eenmaal niet in een fatsoenlijke samenleving.

 4. Ze kunnen beter die krijsende babies verbieden die vind ik veel irritanter. Als we dan toch gaan verbieden.

  Of dikke mensen die met zijn tweeën naast elkaar + kind + plus winkelwagen samen het hele gangpad in beslag nemen terwijl ze peinzend naar de rij met augurken staan te kijken.

 5. Wat een goed plan zeg. Ik weet nog wel wat mensen die ze van mij mogen weren voor een prettige winkelervaring:
  -lelijke mensen
  -dikke mensen
  -stinkende mensen (ook met overmatig parfum)
  -mensen die gebrekkig nederlands spreken
  -bejaarden
  -invaliden
  -mensen met een onhandig kleurtje
  -homofielen
  -zigeuners
  -en uiteraard joden en moslims
  Als we al die mensen nu een opnaaier geven zodat we ze herkennen hoeven we ze ook niet helemaal tot aan de kassa te laten gaan maar zijn ze eenvoudig bij de ingang al te weigeren.

Reacties zijn gesloten.