Pleegt Assange binnenkort zelfmoord?

Julian Assange heeft verklaard op korte termijn de Ecuadoriaanse ambassade in Londen te verlaten. Daar zit de oprichter van Wikileaks al twee jaar gevangen vanwege aanklachten voor seks zonder condooms.

“Ik verlaat de ambassade binnenkort, maar misschien niet om de redenen die Murdoch Press en Sky News aanvoeren”, zei hij.
WikiLeaks-woordvoerder Kristinn Hrafnsson verduidelijkte later dat Assange de ambassade zal verlaten zo gauw de Britse regering hem de garantie geeft dat hij vrij naar Ecuador kan reizen, waar hij asiel heeft gekregen. De onderhandelingen daarover tussen Groot-Brittannië en Ecuador zitten al tijden in een impasse.
(NOS)

Assange heeft genoeg van zijn situatie. Als echter arrestatie zeker is zodra hij een stap over de drempel van de ambassade zet, is zijn verklaring raadselachtig. Een ultieme optie is de ambassade te verlaten in een doodskist.

5 gedachten over “Pleegt Assange binnenkort zelfmoord?”

 1. Het is jammer dat Zweden niet gewoon wil beloven om Assange niet uit te leveren aan de Verenigde Staten, want dat is het echte probleem. Ik zie geen reden waarom Assange niet terecht kan staan naar aanleiding van deze beschuldigingen. Ik wil hem alleen niet in de klauwen van de VS.

  Geen enkel land moet eigen burgers uitleveren aan de VS want de VS levert zelf ook geen eigen burgers uit aan andere landen. Bovendien krijgt iemand als Assange geen eerlijk proces in de VS. Manning heeft voor minder een abnormaal hoge straf gekregen en dat was dan de uitkomst van een schikking.

 2. Het Verenigd Koninkrijk zou Assange makkelijker aan de VS kunnen uitleveren dan Zweden.

  Ik heb het idee dat Assanges fans alles aangrijpen om Zweden zwart te maken.

  Assange wordt er onder andere van beschuldigd dat hij seks heeft gehad met een vrouw die sliep. Als dat waar is, dan hoort hij daarvoor gestraft te worden.

  http://www.abc.net.au/religion/articles/2012/06/26/3533558.htm

  http://www.newstatesman.com/david-allen-green/2012/08/legal-myths-about-assange-extradition

 3. Sofia,
  Sex met een vrouw die sliep? Met of zonder condoom? Geen zin om naar je links te gaan maar wat ik weet is dat Assagne heel wat positieve discussie heeft losgemaakt over wat onze US vrienden allemaal in stilte proberen te flikken. Daar hoef ik geen fan van hem voor te zijn maar ik waardeer het wel, hij heeft het over de waarheid!
  Afspraken over dit onderwerp tussen Zweden en US zullen niks waard zijn overigens.
  Sjaak,
  In een kist naar buiten …… zonde maar zou zo maar mogelijk zijn.
  P.s., is die vrouw wel wakker geworden tijdens de sex, zodat ze zou kunnen getuigen?

Reacties zijn gesloten.