Piet de Jong dreigt CDA te verlaten om miljardenbezuiniging ontwikkelingssamenwerking

Piet de Jong, de krasse negentiger van het CDA, die op HET congres van het CDA in 2010 nog ongemeen hard uithaalde naar Wouter Bos:

“De Jong vindt dat Bos het kabinet heeft laten vallen “voor een paar zeteltjes in de gemeenteraad”. De Jong zei dat hij zelden “zoiets gemeens, zoiets achterbaks” had meegemaakt. (NOS)

vindt het welletjes met die drie kleine kleutertjes in het Catshuis. De Jong stapt op als lid van het CDA als de geruchten waar zijn dat er giga bezuinigd gaat worden op ontwikkelingssamenwerking. Sterker nog, De Jong zal dan tegen dit kabinetsbeleid gaan strijden!

Denk dat hij zijn uitspraak dat hij zelden zoiets gemeens, zoiets achterbaks heeft meegemaakt ook wel zal herzien. Want volgens mij is dit kabinet met gedoger veel gemener en achterbakser dan alle andere kabinetten die er zijn geweest.

7 gedachten over “Piet de Jong dreigt CDA te verlaten om miljardenbezuiniging ontwikkelingssamenwerking”

  1. Waarom is hij niet gelijk opgestapt op het moment dat het CDA met de PVV in zee ging? Als hij een beetje ballen had gehad was hij gelijk opgestapt.

  2. Ontroerend toch hoe hij Balkenende steunde?
    Bedenk dat Balkenende tijdens z’n bewind de werkloosheid bijna heeft verdubbeld, de schuld van Nederland met miljarden heeft doen toenemen, de economie stapsgewijs heeft laten verslechteren.
    Dat is niks om trots op te zijn.
    En dan is het toch fijn als zo’n oude man je een hart onder de riem steekt?

  3. Het blijft vreemd dat de oudjes van het CDA nog protesteren. Ernst Hirsch Ballin horen we niet meer, volgens mij is die stiekum CDA-af. Al zal het niet openbaar zeggen.

  4. ach hoe serieus moet je mauw woef nemen , gisteren stond in de Thermometer de PVV op -5 bij het 7 dagen overzicht , elke dag was er minstens één zetel PVV verlies en vandaag : Geen verschuivingen , dus Maurice spreekt zelfszijn eigen Thermometer tegen …..

Reacties zijn gesloten.