Petitie: Gelijke rechten voor sekswerkers. Decriminaliseer de prostitutie + Update

De ‘onafhankelijke’ (LOL)  jongerenbeweging Exxpose is een actie begonnen om sekswerk (‘prostitutie’) in Nederland te verbieden. Uiteraard wordt Exxpose daarbij gesteund door Kees van der Staaij, het opperhoofd van de Poldertaliban SGP, voor wie seks uitsluitend bedoeld is voor de voortplanting en niet om er enig genot aan te beleven.

Naar het schijnt is sekswerk viesbahfout omdat vrouwen hun lichaam verkopen en dat mag niet. BREKEND: het verkopen van je lichaam voor geld is heel gebruikelijk, dat doet iedereen elke dag. Bouwvakkers doen het. Vakkenvullers in de supermarkt doen het ook. Zelfs Kees van der Staaij doet het.

Misstanden in de prostitutie? Oh, ongetwijfeld. Misstanden heb je overal, ook in de bouwsector. Wat je dan doet is die misstanden bestrijden, niet de bouwvakkers. Idem voor sekswerkers.

Wees daarom solidair met de sekswerkers en teken de petitie om sekswerk te decriminaliseren. Tekenen kan hier. Het kost je 1 minuut en je draait Kees van der Staaij een loer, wat op zich al voldoende reden is om te tekenen.

Tekst Petitie:

Wij

Nederlanders en sekswerkers

 

constateren

  • Door het kopen van seks strafbaar te stellen leidt dit tot onveilige omstandigheden voor de sekswerkers.
  • Er is geen toezicht, het geweld neemt toe maar wordt minder gerapporteerd omdat je alles kan verliezen zodra je de politie inschakelt.
  • De klanten die overblijven na het strafbaar stellen van het kopen van seks, zullen sneller geweldplegers of criminelen zijn.
  • Sekswerkers worden hierdoor kwetsbaarder voor arbeidsuitbuiting en geweld.

 

en verzoeken

Stop de plannen, zoals die van Exxpose, om het kopen van seks strafbaar te stellen, zodat de sekswerkers hun veilige werkomgeving kunnen behouden, en gelijke rechten krijgen net als iedere ZZP’er.

Update: het aantal handtekeningen is al na één (1) dag de 1000 gepasseerd, dus dit gaat goed. Nieuwe doelstelling: de 40.000 handtekeningen die dat reactionaire zwikje SGP-jongeren verzameld heeft overtreffen.