Peter Vandermeersch is een xenofobe fluim

Gisteren schreef de NRC een commentaar met als titel : “Pak extreme moslims aan. En extreme Nederlanders ook.”
Kortom: Nederlanders zijn geen moslims en moslims geen Nederlanders. De moslims, ‘ze hebben het er immers naar gemaakt,‘zullen er noooooit bij horen.
Sterker nog: we hebben hier al een keer geconstateerd dat de NRC bezig is de geesten rijp te maken voor de afschot van moslims.
En de krant van Peter Vandermeersch bedient zich daarbij ook nog eens van cartoons waar Goebbels en Streicher hun vingers bij afgelikt zouden hebben:

NRC Afschotrijp maken moslims

Het Derde Rijk: voor steeds meer Nederlanders om de vingers bij af te likken
Het Derde Rijk: voor steeds meer Nederlanders om de vingers bij af te likken

Ziet u wel? De één heeft zich door de ander laten inspireren. Heeft zich de vingers zogezegd afgelikt bij de in cartoons afgebeelde ‘volstrekt normale standpunten van volstrekt normale mensen.’
Maar om even op het NRC-commentaar in te gaan: ik ken geen extremistische moslims. Ik ken wel een heleboel extremistische Nederlanders en als we dan toch onderscheid gaan maken dan valt me op dat dat gewelddadige tuig allemaal roomblank is tot in de zoveelste generatie terug en dat ze verder niets maar dan ook helemaal niets zijn.
Compleet mislukt zijn in het leven, mateloos gefrustreerd en dat afreageren op anderen die ze het licht in de ogen niet gunnen omdat ze doodsbenauwd zijn zelf iets tekort te komen en als ze er plotseling niet meer zouden zijn, zou niemand ze missen.
Kortom, we hebben het hier over geteisem dat in Duitsland gelukkig al lang doorzien wordt maar hier kennelijk nog even op een voetstuk gezet moet worden door politiek, de amusementswereld en de media in haar rol van Radio Mille Collines.
En hier nog een paar extremisten en het een en ander over degenen die het zover hebben laten komen.
Bij diegenen hoort de NRC van de xenofobe fluim Peter Vandermeersch ook al heel lang.
Want als de eigen nazi’s joelen, is de NRC ook niet echt spraakzaam.
Dat is overigens niet verbazingwekkend als een hoofdredacteur dit weerzinwekkende stuk nazi-vuil een platform geeft voor zijn walgelijkheden.

Er was ook nog goed nieuws gisteren. Deze extremist (die op Twitter overigens mensen blokkeert die terechte kritiek op hem hebben, hetgeen een bewijs is dat de bruinen van dit land erg slecht tegen tegengas kunnen en eigenlijk alleen maar gedijen wanneer het tamelijk risicoloos is) namelijk kondigde zijn aftreden als minister van schedelmeetzaken blijkbaar aan:

2015-01-06 Asscher extremist