Peter Gelderloos en het veganisme

In september 2016 waagde ik voorzichtig de overstap van vegetarisme naar veganisme. Dat liet ik blijken op Facebook, en dat heb ik geweten Kort erna bereikte mij een verzoek vanuit de redactie van De As om als kersverse veganist een tekst van anarchist Peter Gelderloos over het onderwerp te bespreken. Die ziet vooral minpunten in de keus voor veganisme. Gelderloos is wat mij betreft op allerlei punten een zeer waardevol schrijver, maar op dit onderwerp vind ik hem iets minder sterk.
Dat schrijfverzoek vond ik extra eervol, aangezien De As een volhardend en fijn anarchistisch tijdschrift is en ik er nog niet eerder voor het geschreven. Gezien deadlines en planning was er noch veel tijd noch veel ruimte, dus het resultaat is redelijk beknopt. Het resultaat staat in nummer 196 van De As, uitgekomen in november 2016. Het is een themanummer over veganisme met mooie andere artikelen.
Je vindt mijn bijdrage zoals ik hem ongeveer inzond hieronder. De As zelf is op internet te vinden via http://www.tijdschrift-de-as.nl/m waar je een archief vindt, en via weblog https://libertaireorde.wordpress.com/

Voor veel anarchisten is veganisme verbonden met hun anarchisme. Voor sommige anarchisten geldt dat niet.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: ravotr