Peiling: Radicale Middencoalitie nog steeds enige optie

Wilders doet het ondanks zijn anti-Europagebral en gedreig naar de VVD dat hij een mega-overwinnig gaat boeken helemaal niet zo goed, hij is weer gezakt in de peiling van Maurice de Hond, de eurosceptici trekken blijkbaar grotendeels naar de SP.

Ook blijkt het gelijk van Samsom toen hij zich terughoudend opstelde bij het sluiten van het Kunduzakkoord, want dat akkoord  verliest nu al, zoals wij wel vermoedden bij Krapuul, snel zijn glans.

De SP blijft in de peiling van Maurice de Hond de grootste, met een spectaculaire winst van 14 zetels ten opzichte van de laatste Tweede Kamerverkiezingen, maar mij valt wel op dat de flankpartijen in Maurice de Honds peilingen steevast groter uitvallen dan in andere peilingen, alsof er relatief te weinig middenpartijstemmers in zijn peilingpool zitten. Dus enige terughoudendheid bij de interpretatie ervan is geboden.

De drie traditionele partijen blijven op groot verlies ten opzichte van de laatste kamerverkiezingen staan. Bij de PvdA en het CDA was dat al langer zo, maar ook de VVD heeft zich sinds enkele weken op verfrissende wijze bij dat rijtje gevoegd.

En weer is er die conclusie dat geen enkele reële coalitie een meerderheid zou halen, terwijl onze eigen Radicale Middencoalitie weer genegeerd wordt, die volgens deze peiling op een nog steeds heel redelijke meerderheid van 80 zetels zou kunnen rekenen.

 

1 gedachte over “Peiling: Radicale Middencoalitie nog steeds enige optie”

  1. Trouw baseert haar berichtgeving nu eenmaal graag op oud en zeer oud nieuws

Reacties zijn gesloten.