Peiling De Hond: verlies voor FVD en GL, winst voor VVD en PvdA

Het lijkt erop dat de winst van de PvdA bij de Europese verkiezingen niet (geheel) toegeschreven kan worden aan het ‘Timmermanseffect’. Volgens de laatste peiling van Maurice de Hond zouden de sociaal-democraten kunnen rekenen op 18 zetels, twee meer dan een week geleden.

 

Vergeleken met de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 zou de PvdA zelfs niet minder dan 9 zetels winnen. Een opmerkelijke comeback voor een partij die (ook door ons) minder dan een jaar geleden nog naar de vuilnisbelt van de geschiedenis werd verwezen. De winst van de PvdA lijkt ten koste te gaan van Groen Links. De links-liberalen verliezen bij De Hond 2 zetels en gaan van 16 naar 14.

Op rechts lijkt zich tussen VVD en FVD iets vergelijkbaars af te spelen. De VVD verliest weliswaar t.o.v. de Kamerverkiezingen van 2017, maar zit inmiddels wel weer in de lift. Dat geldt niet voor het fascistische Forum voor Democratie dat elke week weer wat meer terrein prijs moet geven aan de conservatieven.

Voor PVV en SP ziet het er nog steeds droevig uit, al weten ze zich deze week redelijk te handhaven. Beide partijen komen uit op 8 zetels. .

Bron: Peil.nl