Pegida in Enschede

Vanmiddag marcheert Pegida samen met bevriende naziclubjes door Enschede. Antifascisten hebben acties aangekondigd. De burgemeester heeft Enschede tot veiligheidsrisicogebied uitgeroepen. Links en rechts circuleerden bericht dat je al wordt opgepakt wanneer je je hoofd laat zien in Enschede, maar dat klopt niet. Wat mag niet, volgens de politie:

Er kan preventief gefouilleerd kan worden. Dit kan na bevel van de Officier van Justitie.
Het niet toegestaan is gezicht bedekkende kleding te dragen (zoals capuchons, sjaals, etc)
Het niet toegestaan is stokken of andersoortige (potentiële) wapens bij je te hebben.
De politie zal ingrijpen bij verstoringen van de openbare orde of pogingen daartoe
Het verboden is op een openbare plaats samen te scholen of door uitdagend gedrag aanleiding te geven tot ongeregeldheden
Discriminerende uitingen (in welke vorm dan ook) niet zijn toegestaan
Het niet toegestaan is vuurwerk of fakkels af te steken
Het niet toegestaan is om alcohol bij je te hebben

Zolang je je aan deze voorschriften houdt, ben je gewoon vrij je door Enschede te bewegen. Kortom: wees creatief:)

Praktische informatie (overgenomen van het blog van No HoGeSa):

Laat Ze Niet Lopen zal gedurende de gehele dag de situatie in Enschede monitoren en info verschaffen. Denk hierbij aan locaties van rechts-extremisten, eventuele arrestaties en politiebewegingen. Via een infolijn, via Twitter en via een tijdslijn op www.laatzenietlopen.nl houden we je up-to-date. De infolijn is te bereiken via 06 87 99 18 33. Heb je zondag belangrijke informatie over extreem-rechtse actievoerders, politie-optreden, etc, sms/bel dit dan door naar de infolijn. Bel ook als je zelf informatie nodig hebt. Ook houden wij de ontwikkelingen bij middels een tijdlijn op Twitter. Twitter je zelf ook? Gebruik die dag dan hashtag #LZNL in al je berichten.

De nazibijeenkomst vindt plaats tussen 14.00 uur en 16.30 uur op het grasveld langs Boulevard 1945. Kaarten  en routebeschrijving hier. Be safe.

Liveblog met onregelmatige updates hier.