Pegida-demonstratie Eindhoven totale mislukking

Ik was er zelf niet bij, toen de Pegida-demonstratie deze keer wel doorging nadat Pegida opnieuw een vergunning had aangevraagd voor een demonstratie.

Maar ook nu bleek weer  dat Pegida gewoonweg niet de steun heeft om dit soort demonstraties effectief door te kunnen voeren. Vorige keer bliezen ze zelf de zaak af omdat de gemeente Eindhoven hen naar hun smaak teveel beperkingen had opgelegd, en deze keer wilden ze dezelfde route lopen als wij toen met onze tegendemonstratie gelopen hebben, over de Kruisstraat (een lokale winkelstraat), maar dat werd dus voorkomen door een grote groep Turkse jongeren aldaar, die hen de doorgang belemmerde. Ik woon er niet heel ver vanaf en vooral in de zomer loop ik er graag af en toe naartoe, omdat het is alsof je in een exotisch land op vakantie bent als je dan over de Woenselse Markt loopt. Dus dat ging hem niet worden, die nazimars door die wijk.

Dan maar over de Montgomerylaan. Maar het plan om een gefrituurde varkenslap te gaan eten bij de moskee ging ook al niet door vanwege de aldaar aanwezige menigte die hen dat belemmerde. De sfeer werd dermate grimmig dat de politie de demonstratie beëindigd heeft (maar even terzijde: wat denkt men ten eerste met die varkenslap te bewerkstelligen, en ten tweede, een gefrituurde varkenslap, wtf?).

Dus ook dit achterlijke idee van Wagensveld is weer eens op een totale anticlimax uitgelopen. En kan die Duitse justitie misschien eens vaart maken en dit sujet voor een paar jaar opsluiten vanwege zijn belastingfraude? Dat scheelt een hoop geld aan politie-acties.