Patiënten blijven weg bij psychiater met alle gevolgen van dien voor de toekomst

Twintig procent van de nieuwe patiënten met sociaal-psychiatrische problemen of een verslaving laat zich niet behandelen.

De eigen bijdrage van 200 euro die vanaf 1 januari voor deze hulp moet worden betaald, is een te hoge drempel. Sommige patiënten proberen nu via de huisarts hulp te krijgen.  (Parool)

Dit zag iedereen met gezond verstand al aankomen, de zwakkeren in de samenleving worden in een hoek geduwd. Je bent depressief, zoekt hulp en moet dan eerst zelf betalen voor je geholpen wordt. Het lijkt de VS wel. Wat gaat er met deze mensen, die nu geen hulp zoeken, gebeuren? Het is vaak al moeilijk genoeg om mensen die geestelijke zorg nodig hebben zich ook te laten behandelen. Als daar dan ook nog een barrière bij komt van een fikse eigen bijdrage, die niet iedereen kan opbrengen, krijg je mensen die zorg nodig hebben en deze niet krijgen. Deze mensen kunnen helemaal ontsporen, de weg kwijt raken, een drama voor henzelf en voor hen die van hen houden.

Ook voor dit rekenkabinet dat alleen maar met cijfers om kan gaan en niet met mensen, uiteindelijk gaat dit meer kosten dan het niet innen van die verdomde 200,– euro.

 

 

7 gedachten over “Patiënten blijven weg bij psychiater met alle gevolgen van dien voor de toekomst”

 1. Ja luister eens, anders kan Hans H. niet verder met zijn JSF-speeltje en moeten Bart-jan en Anne-Fleur ineens veel meer belasting gaan betalen voor hun optrekje van 500.000 euro. Dat krijgt zelfs onze Mark Rutte niet aan zijn moeder uitgelegd, laat staan aan Hans, Bart-Jan en Anne-Fleur. Racistische sites van gedoogpartners daarentegen zijn geen enkel probleem.

 2. Willen=kunnen. Heb je een ernstige manie depressie , angstsstoornis of alles tegelijk, dan helpt een kopje koffie bij de buurvrouw net zo veel volgens de hysterische neoliberale minister E.Schippers, die niet goed werd van een lamp die uit het plafond viel en rakelings langs heur hoofdje viel.

  http://nos.nl/artikel/322594-minister-krijgt-bijna-lamp-op-hoofd.html

  Die rechtse brallers weten echt niet waar ze over praten, empathie is iets wat ze sowieso niet kennen, het gaat om de economie, toch? Is er iets anders belangrijker dan poen ? Nee toch?

  Ik ben deze kliek van bruine shit zoooo ontzettend zat.

 3. Dit zal binnenkort wel teruggedraaid worden, de psychiaters klagen al over gebrek aan klanten (sinds de marktwerking spreken we niet meer over patiënten) 😈

 4. Rechtse elementen met sociaal-psychiatrische problemen of een verslaving lieten sich sowieso al niet behandelen. Zie voetbalvandalen. Of `verwarde’ lieden in een winkelcentrum met een groot kaliber snelvuurgeweer of een Suzuki Swift als wapen. Fanatici met het Syndroom van Breivik. Corpsballen met een bier- en gokprobleem. Of chronisch dronken patjepeeërs achter het stuur die al eens iemand doodreden. Of schizofrene, sex- en machtsverslaafde topmanagers.
  Behandeling werd door hun omgeving ook niet nodig geacht. Het waren immers harde werkers met het hart op de juiste plek? En zonodig was er geld genoeg voor een klinische behandeling, of krijgt
  vulgair-populistisch uitschot dat van Rijkswege vergoed na een veroordeling.

  Wie niet rechts maar wel arm is en een serieus psychisch bestaansprobleem heeft, mag het voortaan zelf uitzoeken.
  Tja, en dan zal het regime wel weer schrikken als er zo iemand door het lint gaat en met waxinekaarsjes gaat smijten. Zodat zulke afwijkenden en andersdenkenden worden opgehaald door het politiekorps en witte jassenbrigade om verplicht hersenspoeling te ondergaan gesticht. Rechtsom gebrainwashed, totdat ze weer `normaal’ zijn.

 5. @3
  Yep, dat is een van de redenen waarom die Bram Bakker zoveel met zijn smoel in de media is i.p.v. patiënten te helpen, voor zover hij daartoe in staat is ……..

Reacties zijn gesloten.