Partij voor de Dieren steunt extreemrechts college in Limburg

Limburg krijgt naar alle waarschijnlijkheid een extreemrechts bestuur, bestaande uit PVV, FVD, CDA, VVD, en – houd je vast – de Partij voor de Dieren. Dat mag om voor de hand liggende redenen niet zo heten, vandaar dat de informateurs spreken van ‘een extraparlementair bestuur’. Uiteraard is die terminologie uitsluitend bedoeld voor de bühne.

De vorming van een traditionele coalitie is niet mogelijk in Limburg. VVD en CDA gaan nu gezamenlijk een programma op hoofdlijnen schrijven en een college van zeven gedeputeerden samenstellen. Die gedeputeerden worden geselecteerd op basis van hun ‘deskundigheid’ – iets dat voor de PVV-gedeputeerden nog niet mee zal vallen – maar moeten ‘in principe’ wel lid zijn van een politieke partij. Het college zou dan haar voorstellen met wisselende meerderheden door Provinciale Staten kunnen loodsen. M.a.w: CDA, VVD en PvdD gaan in Limburg gewoon met fascisten in zee, maar doen voor de bühne net alsof dat niet zo is.

GL, PvdA, D66 en SP werken niet mee aan deze schijnconstructie. De PvdA spreekt terecht van ‘een knetterrechts blok’ dat de sociaal-democraten weigeren te legitimeren. Volgens D66 is het absurd te spreken van een extraparlementair college, terwijl de gedeputeerden gewoon afkomstig zijn uit rechtse partijen.

De Partij voor de Dieren (PvdD) daarentegen ziet dit politieke bedrog helemaal zitten en zal er haar medewerking aan verlenen. Mogelijk dat de partij dan óók een gedeputeerde mag leveren. M.a.w: de PvdD ziet er geen been in met fascisten tussen de lakens te kruipen, zolang het officieel maar anders heet. Tijd om de illusies over het progressieve karakter van dit stelletje in wezen aartsreactionaire dierenvrienden definitief te begraven.

Bron: De Limburger