Overheid doet niet genoeg tegen extreme islamkritiek (lees: islamofobie)

Onderzoekster Ineke van der Valk heeft onderzocht en geconcludeerd dat wat wij al heel lang schrijven, de islamitische jeugd is opgevoed en nu de niet-islamitische jeugd nog.
Ja, is kort door de bocht, maar mag ik ook eens een keer?

Links en moslims wordt met argusogen in de gaten gehouden. Als er maar iets is dat als geweld uitgelegd kan worden en er is een van deze twee groepen bij betrokken, dan wordt het in de pers en in de politiek breed uitgemeten. Maar extreem rechts is braaf, ach die zijn zo lief. Niks mis mee, zie Breivik, Duitsland, Florence en de rest van Europa wordt gemasseerd. De AIVD dut door, de politie dut door, heeft het te druk met linkse oproer (krakers, Occupy), regering is zo rechts dat ze bijna uit het vak vallen, kortom, rechts is goed en niets aan de hand, gewoon doorlopen, mensen.

Lees dit stuk van wltrr nog eens na om te zien hoe een massale, spontane lust tot uitmoorden van een bepaalde bevolkingsgroep of -groepen tot stand kwam in Europa. En ik zie het wéér gebeuren, in een andere vorm, maar precies hetzelfde gebeurt weer!

2 gedachten over “Overheid doet niet genoeg tegen extreme islamkritiek (lees: islamofobie)”

 1. “regering is zo rechts dat ze bijna uit het vak vallen”

  😆

  ik zie het zowat voor me 😀

 2. Een paar vragen:
  Vindt er islamisering plaats?
  Zo ja, waarin uit zich dat?
  Zo nee, moet het koste wat kost worden voorkomen?
  Zo ja, waarom?

  Als je over “islamisering” praat of islamkritiek hebt dan is het heel gemakkelijk om te ontkennen dat er islamisering plaats heeft. Maar indien dat wél jet geval is? Wat is dan het gevaar? Is de Islam een gevaarlijker geloof dan Jodendom of Christendom?
  Bij discussie en/of kritiek over de Islam/Islamisering raak je ongemerkt in een totaal irrelevante probleemstelling. Het is gemakkelijk aan te tonen dat er geen Islamisering plaats vindt, maar onmiddellijk rijst dan de vraag, wat als het wel het geval is. Wat moet je er dan aan doen?
  T.o.v. het Jodendom en Christendom heeft de Islam een aantal meer pluspunten. Het Jodendom is absoluut discriminerend en zelfs racistisch. Het Christendom baseert zich op het gezag van God. Het zijn zaken die ook in de Koran als kritiek op het Jodendom en Christendom vermeld staan.
  Het is voor een deel juist die kritiek waarom de verschillende religies voortdurend het met elkaar oneens zijn. De islam kent vrijheid van godsdienst. “Gematigde” Joden en Christenen willen daar best in meegaan. Het is waarschijnlijk zelfs de meerderheid. Maar zelfs die meerderheid zet zich af tegen het idee dat de Islam mogelijk een stevige invloed zal hebben in Nederland.
  Ik ben Joods en atheïst. Ik wil dat geen enkel religie ook maar een poot aan de grond krijgt. Niet zozeer om het geloof zelf. Maar om de mensen die proberen mensen te dwingen te doe wat ZIJ willen. Niet wat het geloof “dicteert”. Zowel het Jodendom als de Islam zijn geen “bekerende” godsdiensten. Het Jodendom wijst zelfs praktisch iedereen af die niet tenminste Joods bloed heeft. De islam stelt een aantal voorwaarden voordat je mag toetreden tot het geloof. Bij het Christendom is iedereen welkom. Sterker nog, het is de plicht van een Christen zo veel mogelijk mensen “tot God” te brengen. Lukt hen dat niet dan falen ze a.h.w. in hun eigen ogen en in de ogen van God.
  Echter zij geven anderen de schuld van hun eigen “falen”. Ze moeten wel. Anders komen ze niet in de hemel.

Reacties zijn gesloten.