Otto van der Galiën (PVV): PVV moet in Friese gemeenteraden

Die Van der Galiën, die durft in dat rode bolwerk daar in het noorden. Voorlopig lukt het de PVV niet eens om alle mensen die ze op hun lijsten hebben gezet binnenboord te houden. Want de opmerking van hem dat ze geen LPF moeten worden, nou Otto, dat zijn jullie al. Rollebollend over straat, opstappende mensen, ruziënde mensen, alles al gehad. Alleen het feit dat Geert doet of er niets aan de hand is maakt dat de PVV-aanhang dat ook gelooft. Net of hij een messias is, nou is meer addergebroed.

 

10 gedachten over “Otto van der Galiën (PVV): PVV moet in Friese gemeenteraden”

 1. Ah mooi, eindelijk een beweging in Leeuwarden die zegt dat de straattegels scheef liggen.
  In plaats van een stratenmaker te bellen maak je er een politiek punt van en lul je daar eindeloos over door.

 2. Dirk, waarschijnlijk maken die PVV’ers éérst die straattegels los, vooraleer ze beginnen te zaniken i.p.v. één telefoontje naar het gemeentehuis, zodat deze direct een straatlegger kan sturen. Losse straattegels is de verantwoording van de gemeente. Wanneer er iemand struikelt door bijvoorbeeld een tegel, dan is de gemeente aansprakelijk, – in de meest brede zin van het woord.

  Overigens wil/ kan ik Friesland géén rood bolwerk noemen. De Groninger in mij laat dat niet toe. 😆

 3. Ach Marcy, of je nu uit Groningen komt of Limburg, dat maakt mij niet uit. Ik bedoelde gewoon te zeggen dat de PVV wel problemen verzint maar nooit met oplossingen komt.
  Ennuuuh, ik heb geen probleem met Grunningers hoor, we schoppen ze gewoon naar de eerste divisie als het moet. 😆

 4. Boeit inderdaad niet, waar je bed staat/ stond. Evengoed blijft die ‘Fries/ Groninger relatie’ enorm grappig. En gebruik ik dan ook met enige regelmaat bij mijn Friese vrienden. Vice-versa, overigens. Heerlijk.

  Evengoed, waar Fryslan Otto van der Galiën heeft, zo zitten ‘wij’ opgescheept met Ton van Kesteren en zijn schandknaapje Matthijs Jansen. Maar, voor zover ik begreep, loopt het binnen de PVV afdeling in GR ook niet zo best. Zal binnenkort eens informeren, wat de stand van zaken is. Gotta love insideinfo. :mrgreen:

 5. Keira, mijn bron(nen) genieten *volledige* bescherming. Ben de overheid niet. Maar kan zijn dat er wel iets naar buiten zal druppelen. E.e.a. afhankelijk van de smeeuïgheid, uiteraard. 😉

 6. Friezen zijn nogal afwachtend en provinciaal-nationalistisch. Vooral als ze bang zijn om voor `faksist’ uitgescholden te worden, doen ze het niet. Liever rood dan bruin. Kiezen voor een geblondeerde Limburger is dan ook geen optie. http://www.bnr.nl/topic/politiek/314585-1110/pvv-er-hiemstra-stapt-uit-partij
  Hoewel rechts racistisch xenofoob sentiment best wel leeft op de `fryske klaai’ versus de `wâldpiken’ , de oorspronkelijke bosbewoners met echte `fjitters in hun skuon’, waarmede deze zich onderscheidden van de klompenboeren op de klei.
  We hebben hier gewoon mazzel dat de Haatkuif niet uit Litterensadiel komt.
  Dus met die PVV wordt het hier niks. Net als dat de NSB ook niet veel zoden aan de Friesche dijk zette. 😆

 7. #Dirk. Heftig verhaal. Kende het nog niet. Van mijn moeder weet ik wel dat rondom Haulerwijk (waar ik geboren ben) veel NSB zat, maar was aan de Drentse grens. In Drente was het echt vergeven van de landverraders. Gevangeniskolonie Veenhuizen was moffenhoofdkwartier. Veel geschiedenis Veenhuizen `40- `45 wordt nog onder pet gehouden. Ben er stukje bij beetje een boek over aan het schrijven. Rolde, eind verderop was zelfs centrum voor NSB landdag. En Westerbork kennen we allemaal, de Marechaussee hielp handje mee.

  Heb met mijn zoon afgelopen zomer bij Diever het onderduikershol bezocht, centrum van dapper illegaal verzetswerk, zoiets als in Jan terlouws `Oorlogswinter’, waar we ook de film en musical hier in de Harmonie hebben gezien.
  Tientallen verzetshelden staan daar bij dat indrukwekkende ondergrondse hol geportretteerd.
  Zij werden verraden en ingerekend door commando-eenheid `Bloedgroep Norg’ , waarna ze allen werden gemarteld en geëxecuteerd door de Weermacht. .
  Alleen de naam al van dit NSB `Sondernkommando’ bezorgde ons rillingen toen we die lazen op dat bordje.
  Helaas is ook dit waardevolle monument object geweest van extreemrechts gepeupel.
  http://www.youtube.com/watch?v=_w_auMKC3Q0

Reacties zijn gesloten.