Opstelten’s Pavlov-reactie op de Telegraaf-uitlokkers en de PVV-hobby

Nou dat weten we ook weer. Opstelten pakt met ferme wil elke kans aan om te scoren bij Wilders. De opgeklopte hetze van Dagblad Wilders (de Telegraaf) heeft er voor gezorgd dat de PVV zijn dure hobby op onze kosten van kamervragen kan doen (euro 4,000 per vraag!) en hopla, Opstelten heeft al een beschermingswetje in de maak.

Dat Gouda woedend is over de opgeklopte zaak, dat het helemaal niet zo erg is als Dagblad Wilders zegt, maakt allemaal niets uit. Onderdrukken die jongeren, kweken we echte terroristen mee en dat is tenslotte het doel! Want dan kunnen ze straks zeggen, zie je wel, Geert had gelijk! Op de manier zoals hier mee omgegaan wordt, is het een ‘self fulfilling prophecy’.

6 gedachten over “Opstelten’s Pavlov-reactie op de Telegraaf-uitlokkers en de PVV-hobby”

 1. Hoe willen ze dat in de praktijk uitvoeren, een kind van 8-12 jaar een wijkverbod opleggen? Waar gaat dat kind wonen? Worden de ouders ook de wijk uitgeschopt? Naar mijn mening is dit niet de oplossing van het probleem.Je moet de kern van het probleem aanpakken. Het probleem is de sociale positie van gezinnen, maatschappelijke isolatie, door niet meer te worden beschouwd als volwaardig Nederlands burger. Er moeten kansen worden gecreëerd waardoor een kind die in zo’n wijk opgroeit net zoveel kans maakt om zich te ontplooien als een kind in een betere wijk. Zolang dat niet gebeurt, zullen er altijd problemen zijn in deze wijken. Door gezinnen de wijk uit te schoppen verplaatst je het probleem alleen maar.

 2. Juist en het lijkt er op dat ‘men’ dat graag wil, een kansloze onderklasse in een soort ghetto wijken, lekker naar Amerikaans voorbeeld en terug naar de ‘goede oude tijden’?

 3. Dat is echt andere koek dan een bonnenquotum. En wat als ze toch in de wijk blijven komen? Blonde agentes die deze knullen in hun blote vel en per twee aangelijnd op hun knieën door de wijk laten paraderen?

 4. Dit is een repressieve maatregel, waar moeten overlast plegende hangjongeren dan wel heen?
  Wordt er politie ingezet om ze weg naar wat dan te sturen?
  Wat betreft problemen in buurten en gemeentes had NRC een tijdje geleden een overzicht over waar dat daadwerkelijk gaande was, zou zijn ,waaronder Gouda.
  Wat er aan schort is dat de poltitiek geen aandacht besteedt aan daar waar er gesignaleerde burger problemen zijn.
  Burger problemen en een verdere analyse over wat deze dan zijn om eerst tot deze spiegel voordat er politiek antwoord komt, te komen.
  Als bijzaak woon in zelf in een adamse buurt net naast een pleintje waar ook wij regelmatig geluidsoverlast van hangjongeren,verbale brutaliteit en intimidatie te incasseren hadden.
  Er was een buurt regisseur waar wij weinig tot niets aan hadden.
  Dit is stukken minder geworden omdat er in onze buurt een paar verbaal stevige bewoners snachts met gebiedende maar niet aggressieve stem hun hoofd uit het raam steken om ze oproepen zich rustig te houden omdat mensen sochtends weer aan het werk moeten.
  Ze druipen dan af maar ik weet dus ook niet waar naar toe…….

 5. #4 @Katja

  Precies, “verbaal stevige bewoners”, hierbij denk ik aan figuren met het postuur van Opstelten maar dan wel met karakter.

 6. @Keira

  Eens, dus waar naar toe dan?
  Ik vond zelf optreden van der lLan in Buitenhof vreselijk beschamend.
  Hij kwam met de notie dat politie probleem jongeren met naam in kaart had, dat eerder probleem te wijten was aan analfatisme van 1e generatie gastareiders e.d. om te komen met gewapend overval geweld aan te pakken als antwoord.
  Geen aadacht en plek voor jonge bekende pesters als onrendabel onrendabel,van uit welke komaf dan ook.
  Ik herinner me uit een prognose van veel langer geleden de nieuwe maffisiosa versus de oudbakken italianen uit marrokaanse cel draai deur jongeren als leerschool en netwerk zou komen.
  Daar staat tegen over een recent vrijggeven onafhankelijk criminilateits onderzoek dat ik hier onder de aandacht had geplaatst waaruit bleek dat marokkaanse jongeren veelal hun weg in de samenleving vinden als ze eenmaal perspectief, getrouwd, jouw genoemde testeron weg gevonden hebben.
  En dat surinamers en molukkers in der tijd gelijke petty cultuur etnische probleem groepen vormden , terwijl het antillianen zouden zijn die vandaag de dag gewelds cultuur niet naast zich neer zouden leggen. Met daarbij dat de hijgende media focus op allochtonen terwijl dit voorheen not done qua publicicatie over etnisch geente cultuur afkomst was.

  Naar die beschaving horen wij terug te gaan, het signaleren en lokeren van burger problemen ipv het benoemen van cultureel etnisch afkomst daarvan..
  Hetzelfde gehalte gaat immers op football hooligans die als maatschappelijk probleem,inzet van ME en politie een blijvende dure hobby voor uitbuiters en grootverdieners daarvan mogen blijven.

Reacties zijn gesloten.