Opstand in Soedan

In een land dat in zijn Grote Media Het Buitenland in feite heeft afgeschaft, al helemaal als het landen betreft waar “ze” vandaan komen die In De Regio Opgevangen Dienen Te Worden, is dit geen nieuws.
Soedan is vaker in opstand geweest, de omwenteling werd uiteindelijk steeds door militairen in bloed gesmoord. Het zittende regime is het gevolg hiervan.
Met alle respect voor Aicha Qandisha, en nee, dit is geen cliché, maar waarom is er geen groter Nederlands nieuwsmedium waar ik dit kan vernemen?

Het broeit in Soedan, zo vertelt Abdullah me. In veel steden waaronder Atbara, Port Sudan, Ad-Damer, Al Hasihasa en Gadaref is het al dagen onrustig door demonstraties.

Mensen zijn de straat opgegaan uit onvrede met de enorme prijsstijgingen, inflatie en constante tekorten aan benzine en brood en een gebrek aan medicijnen die alleen nog op de zwarte markt te vinden zijn voor exorbitante prijzen.

Gebouwen van de regeringspartij zijn in brand gestoken en leuzen als ‘het leger is met ons, dus wij maken ons geen zorgen’ werden gescandeerd.

Lees hier verder.

Gelukkig zijn er nieuwsbronnen buiten Nederland. Zie hier en hier.
Als het leger niet wenst op te treden tegen de opstand, deze integendeel steunt – dat is HET recept voor revolutie.