Oprotten

De verdachte van de moord op zijn vriendin en het doodschieten van een politie-agent blijkt aan psychoses te zijn gaan lijden, gedurende de tien jaar die hij in Nederland verbleef. Niettemin was kortgeleden definitief besloten dat hij terug moest keren naar Benin, waar hij vermoedelijk vandaan komt. Het leek allerminst duidelijk of hij daar wel voldoende behandeld en begeleid zou kunnen worden.

Je zou toch zomaar kunnen gaan denken dat we zo af en toe misschien iets te makkelijk beslissen asielzoekers terug te sturen, met ook de zelfverbranding op de Dam indachtig.
Beide zaken liggen overigens ook weer niet zo heel simpel, maar als je ziet tot welke wanhoop een mogelijke terugkeer kan leiden stemt dat tot nadenken.

Het is niet zo makkelijk om huis en haard te verlaten en naar een totaal vreemd land te vluchten. Via een levensgevaarlijk gammel bootje op zee bijvoorbeeld, of kunt u zich, enkele jaren geleden, die Afrikaanse jongens herinneren die probeerden naar Europa te vluchten door zich in de wielkasten van vliegtuigen te verstoppen? Hoe wanhopig moet je dan zijn?

En die mensen worden hier dan smalend ‘economische vluchtelingen’ of ‘gelukszoekers’ genoemd. Wat is er tegen het zoeken naar geluk, vraag ik mij dan altijd af? Is dat misschien een calvinistisch overblijfsel in ons, dat je alleen maar zuchtend onder je werklast en gebogen onder de erfzonde door het leven mag gaan?

Nu zijn we wel vaker tamelijk kruideniersachtig met vluchtelingen omgegaan hoor. Ook als ze niet eens van economische of gelukszoekende aard waren. Die uit Duitsland vluchtende joden in de jaren dertig vonden we bijvoorbeeld ook maar hinderlijk. Tenzij ze bemiddeld waren, natuurlijk (alhoewel vanaf 1938, nota bene ná de Kristallnacht, joden eenvoudigweg tot ongewenste vreemdelingen werden verklaard). Ook toen al werd uit angst voor de opkomst van een zekere beweging de toestroom van vluchtelingen beperkt.
Overdreven blij leek men trouwens hier in Nederland ook niet met die paar joden die dan nog wél terugkeerden uit de concentratiekampen (lees ‘U wordt door niemand verwacht’ van Michal Citroen daar maar eens op na).

En een van de allereerste dingen waar men nu inzake Libië over nadenkt is hoe die Libiërs vooral dáár te houden, blijf alsjeblieft allemaal wég!

Iedereen moet hier voortdurend ‘oprotten’ en daarna vooral ook wegblijven. Je kunt zelfs complete politieke bewegingen op dat concept baseren.
Straks staan we weer op de Dam respectvol te doen voor de oorlogsslachtoffers van toen, vlak bij de plek waar Kambiz Roustayi zichzelf in brand stak.

Maar val ons alsjeblieft niet lastig met de slachtoffers van nu.

14 gedachten over “Oprotten”

 1. Het sprookje gelukzoeker kleeft overal aan vast. Nu heeft men vluchtelingen die geen gelukszoeker genoemd kunnen worden en teruggestuurd naar landen waar het allerminst veilig is. Niet alleen Nederland is hier schuldig aan, andere landen ook. Ik meen dat er nog een rel in België ontstond omdat een vrouw liever zelfmoord pleegde dan terug naar het land waar ze uitgehuwelijkt werd.

 2. Er wordt door veel te veel mensen veel te gemakkelijk gedacht over vluchtelingen en over waaróm mensen vluchten. Ik zou de genen die hier nu zo’n grote snater over hebben wel eens willen zien als ze zelf in zo’n situatie zouden zitten,maar nee, zelf kunnen ze zich blijkbaar niet zo voorstellen wat dit soort wanhoop met je doet. Mensen hier vinden zichzelf zo gauw zielig, want oh je zou toch wat moeten delen met een ander. Ze willen dat allochtonen zich hier aanpassen, vervolgens vinden ze dat ze ‘onze’ banen inpikken als ze serieus meedraaien in de maatschappij, maar als ze geen werk hebben/kunnen vinden zijn het luie profiteurs. Altijd wat en goed doe je het nooit. En vluchtelingen..ze willen niet eens meer weten wat hen allemaal is overkomen voordat ze hier kwamen, ze zijn al vooraf veroordeeld en afgeserveerd. En zelf maar klagen..

  Trouwens leuke site; eindelijk een góede krant in Nederland 😉

 3. Wij ook, door ons een goede krant en een leuke site te noemen :mrgreen: . Wuift naar Lilly.

 4. Oh, maar dat is ook een waarheid als een koe natuurlijk ( of was het nou een appel? 😛 )
  Tussen alle baggerkranten en de enorme hoeveelheid rotzooi op internet valt dit gewoon op.

  Ik vermaak me hier goed.
  Wuift terug…*zwaai*

 5. Welkom Lilly…..

  Leuk om te horen dat “we” hier KRANT genoemd worden!
  Gaat Krapuul de 1e krant van echt wakker Nederland worden???? 🙂
  Ik doe mee… als het mag!!!

 6. @ Piet-Ahmet:

  Ben ik de eerste die dat zei dan? 😳
  Ik dacht dat dit de eerste krant voor sociaal Nederland was.
  Een echt tegengeluid aan de bestaande kranten.

  Ik heb gelezen dat een aantal pvv-ers denken dat hier gelogen wordt, en dat ze het maar niks vinden.
  Als zij het niks vinden, dan doet Krapuul dus iets goed.
  En de waarheid is voor deze mensen met een geheel eigen visie op wat waarheid eigenlijk is, schijnbaar moeilijk te accepteren. Dat is ook een keuze; de waarheid onder ogen zien óf gewoon blind achter die Blonde Kwelgeest aanhollen en alles playbacken en nabrullen wat hij zegt. Zelfstandig denken, analyseren en concluderen is niet voor iedereen vanzelfsprekend.
  Fijn dat dat hier wel gebeurt.

 7. @#10
  Een beetje raar dat mensen denken dat we liegen. We linken namelijk doorgaans naar andere nieuwsbronnen. Er wordt zelfs erg vaak naar de Telegraaf gelinkt.
  ————————–
  De meeste Nederlanders die emigreren komen er eerlijk voor uit dat ze in het buitenland hopen het beter te krijgen. Meer welvaart, goedkopere huizen, meer ruimte en schonere lucht zijn maar een paar kreten.

  Waarom moet je het immigranten dan kwadelijk nemen dat ze een beter leven willen? Ik zeg niet dat iedereen moet worden toegelaten maar ik snap dat mensen hier willen wonen.

 8. Yep, als ik naar het buitenland besluit te vertrekken dan is ook omdat ik hoop dat ik het in ieder geval niet slechter krijg.
  Waarom zouden mensen van hier dat wel mogen hopen,maar mensen van buiten hier niet.

  Het is voor mij glashelder dat de waarheid hier staat, juist omdat die altijd wel onderbouwd wordt met bewijzen. Het is alleen dat veel pvv-ers dat zo irritant vinden dat ze gewoon blijven zeggen dat het leugens zijn.
  Tja, je zal maar een blok voor je kop hebben hè?

 9. Lilly Schreef:

  Het is alleen dat veel pvv-ers dat zo irritant vinden dat ze gewoon blijven zeggen dat het leugens zijn.

  Of dat we de cijfers niet goed interpreteren. 😛 Dat zie je bv bij hun houding over de klimaatproblematiek:

  “Sinds we met wereldwijde temperatuurmetingen zijn begonnen is het nog nooit zo warm geweest.”
  “Ja maar ja maar ja maar ja maar er wordt pas sinds 1850 zo gemeten!”
  “Okee, maar volgens ieder serieus onderzoek is het waarschijnlijk al 10 miljoen jaar niet meer zo warm geweest.”
  “Allemaal linkse propaganda en een complot om belastingen te kunnen verhogen!”
  “Doe daar eens een bron voor?”
  “Dat staat overal op het internet, dus het is waar! En iedereen die anders beweert is gewoon corrupt en heeft er geen verstand van!”
  “Toch is ruim 97% van alle klimaatwetenschappers het er mee eens.”
  “Zie je wel, het is een complot, anders zouden het er nooit zo veel zijn!”

  Etcetera, etcetera, etcetera….

Reacties zijn gesloten.