Oprotten uit Giethoorn: Turks gezin weggepest door racistische jongeren

Een Turks gezin is door racistische jongeren weggepest uit Giethoorn. Officiële instanties – waaronder gemeente en politie – deden niets tegen de pesterijen. De politie weigerde zelfs aangifte.

Het tv-programma Zembla beschikt over beelden die bewijzen dat de jongeren een regelrechte terreurcampagne voerden tegen Hatice Yilmaz, een alleenstaande moeder van Turkse afkomst, en haar 15-jarige zoon Yusuf. Een korte trailer is te zien in onderstaande tweet. Zembla besteedt vanavond om 20.25 op NPO 2 aandacht aan de zaak.


De terreurcampagne begon in oktober 2020 en gaan door tot de dag van vandaag. De jongeren belaagden ’s avonds het huis van Yilmaz en haar zoon. Er werden vernielingen aangericht aan de auto van het gezin en het plebs stond leuzen als ‘buitenlanders, rot op’ en ‘Yusuf kankerturk’  te roepen.

In kleine gemeenten zijn officiële instanties uit angst het lokale plebs voor het hoofd te stoten nogal eens geneigd de andere kant op te kijken, en Giethoorn vormt geen uitzondering. De gemeente zegt ‘zich nergens mee te willen bemoeien’ en de politie weigerde tot twee keer toe aangifte op te nemen  en – klassieker – slaagde erin beelden van een bewakingscamera ‘kwijt te raken’.

Vanavond om 20.25 op NPO 2. Kijken dus.

Meer bij het AD

Uitgelichte afbeelding: By PhotoBobil – https://www.flickr.com/photos/15174316@N02/12526200933/, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=36648553